Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θλίψη στο νομικό κόσμο για την “ξαφνική” απώλεια του διακεκριμένου δικηγόρου Νικόλαου Ρισβά

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 13:30, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εντός του Δημοτικού Κοιμητηρίου Παπάγου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θλίψη στο νομικό κόσμο για την “ξαφνική” απώλεια του διακεκριμένου δικηγόρου Νικόλαου Ρισβά facebook

Θλίψη σκόρπισε η είδηση ότι «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, ο γνωστός δικηγόρος των Αθηνών και πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Νικόλαος Αχ. Ρισβάς.

Ειδικότερα, η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του στις 17 Μαΐου προκάλεσε βαθιά θλίψη στον νομικό και αθλητικό κόσμο της χώρας, αλλά και στην κοινωνία της Αθήνας.

Ο Νίκος Ρισβάς γεννήθηκε το 1952 και μεγάλωσε σε μια παραδοσιακή οικογένεια. Ο πατέρας του, στρατιωτικός, ήταν ήρωας του Ελληνοϊταλικού πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης, η μητέρα του εργαζόταν ως καθηγήτρια Γαλλικών, ενώ ο ίδιος ήταν εγγονός ιερέα και δασκάλου.

Ο διακεκριμένος νομικός υπήρξε από το 1982 μάχιμος δικηγόρος, με ήθος και συναδελφικότητα, τιμώντας τη δικηγορική κοινότητα για τέσσερις δεκαετίες. Κατά τη μακρά επαγγελματική πορεία του χειρίστηκε πλήθος αστικών και ποινικών υποθέσεων σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο και ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός σε όλα τα αθλητικά τμήματα.

Ο θάνατός του αποτελεί δυσαναπλήρωτο κενό για τη σύζυγό του Μαρία, τα παιδιά του Αχιλλέα και Αλέξανδρο, την αδελφή του Λιάνα, την εγγονή του και τους υπόλοιπους συγγενείς και φίλους.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 13:30, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εντός του Δημοτικού Κοιμητηρίου Παπάγου.

Νικόλαος Ρισβάς

facebook

Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Ρισβάς: Συλλυπητήρια από το Δημήτρη Βερβεσό

Το Νικόλαο Ρισβά αποχαιρετά με μήνυμα στο facebook ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, εκφράζοντας τη θλίψη του και τονίζοντας πως «πρόκειται για έναν από τους δικηγόρους μιας γενιάς που με το στίγμα της έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στα δρώμενα της δικηγορίας».

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας αδόκητα και πρόωρα ο εκλεκτός συνάδελφος ΝΙΚΟΣ ΡΙΣΒΑΣ. Ένας μαχόμενος δικηγόρος που μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής του δικηγορούσε ενεργά στα ακροατήρια. Ένας από τους δικηγόρους μιας γενιάς που με το στίγμα της έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στα δρώμενα της δικηγορίας.

Πέραν της συναδελφικής μας συναλληλίας είχα τη χαρά να τον συναντώ τις Κυριακές στο γήπεδο και να μοιραζόμαστε τις χαρές και (κυρίως) τις λύπες για την ομάδα της καρδιάς μας.

Ο Νίκος ως δωρητής σώματος που ήταν άφησε και με αυτή του τη στάση ζωής ένα ακόμα υψηλής νοηματοδότησης «άγγιγμα» ψυχής και σε αυτή την ύστατη στιγμή της διαδρομής του.

Στο συνάδελφο γιό του αλλά και στην οικογένεια του στέλνουμε τα πιο ειλικρινή μας Συλλυπητήρια», αναφέρει ο Δημήτρης Βερβεσός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ