Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Αποζημίωση έως 3.000 ευρώ στους υπαλλήλους των ειδικών εκλογικών συνεργείων – Αναλυτικά τα ποσά ανά κατηγορία

Τι προβλέπει η απόφαση της υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποζημίωση έως 3.000 ευρώ στους υπαλλήλους των ειδικών εκλογικών συνεργείων – Αναλυτικά τα ποσά ανά κατηγορία eurokinissi

Στον καθορισμό των ποσών για την εκλογική αποζημίωση που θα λάβουν όσοι απασχοληθούν στα ειδικά εκλογικά συνεργεία προχώρησαν με κοινή τους απόφαση η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr σύμφωνα με προηγούμενη υπουργική απόφαση πρόκειται για 35.282 υπαλλήλους φορέων του Δημοσίου, των δήμων και των περιφερειών που συγκροτούν τα ειδικά εκλογικά συνεργεία και θα εργαστούν εκτός κανονικού ωραρίου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Η απόφαση για την εκλογική αποζημίωση έλαβε υπόψη τον εξαιρετικά μεγάλο όγκο εργασιών, που απαιτείται για τη διοργάνωση και τη συστηματοποίηση των ενεργειών και εργασιών για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των εκλογών καθώς και το γεγονός ότι οι εν λόγω εργασίες, λόγω της φύσης και του όγκου τους, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από το προσωπικό που απασχολείται αποκλειστικά ή παράλληλα με αυτές, εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΕΔΩ

ειδικά εκλογικά συνεργεία

Eurokinissi

Ειδικά εκλογικά συνεργεία: Τα ποσά ανά κατηγορία υπαλλήλων

Σύμφωνα με την απόφαση, το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 13.721.110 ευρώ, με την εκλογική αποζημίωση των κατηγοριών των υπαλλήλων που συγκροτούν τα ειδικά εκλογικά συνεργεία να καθορίζεται στο ποσό των 2.070 ευρώ ανά υπάλληλο.

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες διαφοροποιήσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες οι οποίες θα λάβουν είτε μικρότερη αποζημίωση, είτε μεγαλύτερη έως και 3.000 ευρώ. Ειδικότερα:

α) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας – Θράκης) καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200 €), ανά υπάλληλο.

β) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης καθορίζεται στο ποσό των πεντακοσίων εξήντα ευρώ (560 €), ανά υπάλληλο.

γ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση για τους υπαλλήλους της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη και για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας – Θράκης καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200 €), ανά υπάλληλο. Για την επίτροπο της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη που εδρεύει στην Αθήνα η ειδική εκλογική αποζημίωση καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 €) και για την αναπληρώτρια Επίτροπο της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας – Θράκης καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων εβδομήντα ευρώ (2.070 €).

δ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του e-Ε.Φ.Κ.Α. και του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., καθορίζεται στο ποσό των τετρακοσίων ευρώ (400 €), ανά υπάλληλο.

ε) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200 €), ανά υπάλληλο.

στ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίζεται στο ποσό των τριακοσίων εβδομήντα ευρώ (370 €), ανά υπάλληλο.

ζ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων ευρώ (200 €), ανά υπάλληλο.

η) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέα Εσωτερικών) που υπηρετούν ή απασχολούνται στις Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης, έως εξήντα έξι (66) άτομα, Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης, έως είκοσι (20) άτομα, Προμηθειών και Υποδομών, έως τριάντα τρία (33) άτομα, Εκλογών, έως πενήντα τέσσερα (54) άτομα, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έως τριάντα πέντε (35) άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων Γενικών Διευθυντών, στις λοιπές Διευθύνσεις και μονάδες του Υπουργείου Εσωτερικών, έως είκοσι (20) άτομα, καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 €) ανά άτομο, λόγω της ιδιαιτέρως βεβαρημένης εργασίας που επιτελούν κατά την προπαρασκευαστική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου της 21ης Μαΐου 2023 καθώς και για τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων.

Δείτε το ΦΕΚ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ