Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Ευκαιρία απασχόλησης ως Ευρωπαίου Εντεταλμένου Εισαγγελέα – Η πρόσκληση του Αρείου Πάγου σε δικαστικούς λειτουργούς

Προθεσμία μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2024 από τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για τη θέση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ευκαιρία απασχόλησης ως Ευρωπαίου Εντεταλμένου Εισαγγελέα – Η πρόσκληση του Αρείου Πάγου σε δικαστικούς λειτουργούς Eurokinissi

Μία νέα θέση Ευρωπαίου Εντεταλμένου Εισαγγελέα ανοίγει ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με την πρόσκληση που απηύθυνε η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη προς τους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας, οι ενδιαφερόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις για μία θέση Ευρωπαίου Εντεταλμένου Εισαγγελέα (ΕΕΕ) πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας.

Όπως αναφέρεται σύμφωνα και με το σχετικό έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης προς το Ανώτατο Δικαστήριο «προσκαλούμε τους Εισαγγελικούς Λειτουργούς, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για μία (1) θέση του Ευρωπαίου Εντεταλμένου Εισαγγελέα από τον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ομώνυμο Γραφείο, καθώς και για την επιλογή του αντίστοιχου επιλαχόντος του ιδίου βαθμού, να υποβάλουν, εφόσον διαθέτουν τα απαιτούμενα από το νόμο προσόντα και πληρούν τις προϋποθέσεις που διαλαμβάνονται σ’ αυτόν (άρθρο 8 Ν. 4786/2021)».

Θέση Ευρωπαίου Εντεταλμένου Εισαγγελέα ανοίγει ο Άρειος Πάγος: Η προθεσμία και τα δικαιολογητικά για αιτήσεις

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σε ηλεκτρονική ή σε έντυπη μορφή: α) αίτηση, β) βιογραφικό σημείωμα και γ) φάκελο δικαιολογητικών (άρθρο 9 N. 4786/2021) στη Γραμματεία του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (Άρειος Πάγος, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 121, Τ.Κ. 11522 Αθήνα, Γραφείο 402, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]), εντός της οριζόμενης από τον ίδιο νόμο προθεσμίας των είκοσι (20) ημερών, αρχομένης από την επομένη της ανάρτησης της παρούσης πρόσκλησης στην ιστοσελίδα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Πρακτικά αυτό συνεπάγεται πως οι υποψήφιοι δικαστικοί λειτουργοί έχουν προθεσμία μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία επιλογής.

«Προς τούτο, αναρτούμε την εν λόγω πρόσκληση στην ιστοσελίδα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (www.eisap.gr) και την αποστέλλουμε στους Διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας για γνώση τους και προκειμένου να ενημερώσουν άμεσα και ει δυνατόν αυθημερόν τους Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Υπηρεσίας τους (είτε υπηρετούν σε αυτήν είτε είναι αποσπασμένοι σε άλλες Υπηρεσίες), ενημερώνοντάς μας σχετικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ