Πέμπτη 23 Μαϊου 2024

Το πρώτο υπόμνημα- “μπλόκο” για τους Σπαρτιάτες στις ευρωεκλογές: Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

“Η πραγματική ηγεσία του κόμματος- συνδυασμού αυτού ασκείται από τον κ. Ηλία Κασιδιάρη” αναφέρεται, ζητώντας να αποκλειστεί η ανακήρυξή του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το πρώτο υπόμνημα- “μπλόκο” για τους Σπαρτιάτες στις ευρωεκλογές: Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άνοιξε ο χορός των ενστάσεων για τη μη ανακήρυξη του κόμματος των Σπαρτιατών, με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να υποβάλλει στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου σχετικό υπόμνημα.

Ανάλογη κίνηση έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός πως θα γίνει από πλευράς Ν.Δ., ενώ και η Νέα Αριστερά προανήγγειλε την υποβολή ένστασης μέχρι αύριο 20 Απριλίου οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία.

«Με το παρόν, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα καταδείξει γιατί, υπό τις παρούσες συνθήκες, το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», το οποίο υπέβαλε δήλωση κατάρτισης συνδυασμού υποψηφίων στις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024 σύμφωνα με το άρθρο 3 ν. 4255/2014, δεν πληροί τις προϋποθέσεις κατάρτισης συνδυασμού της παραγράφου 1 του άρθρου 32 π.δ. 26/2012 και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποκλεισθεί η ανακήρυξη του συνδυασμού του, καθώς, όπως παρατίθεται λεπτομερώς αμέσως κατωτέρω, η πραγματική ηγεσία του κόμματος/ συνδυασμού αυτού ασκείται από τον κ. Ηλία Κασιδιάρη του Παναγιώτη, καταδικασθέντα σε ποινή κάθειρξης για την ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» αναφέρεται στο υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Και όπως καταλήγει: «ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας ΖΗΤΟΥΜΕ να μην ανακηρυχθεί ο συνδυασμός υποψηφίων του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στις προσεχείς εκλογές για την εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Υπόμνημα ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για Σπαρτιάτες

Μεταξύ των διαφόρων επισημάνσεων στο υπόμνημα του κόμματος σημειώνεται: «Παρά το γεγονός ότι κατά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» μετρούσε ήδη 6 χρόνια ζωής, έως τη δήλωση στήριξης του Ηλία Κασιδιάρη ήταν ουσιαστικά άγνωστο στο ευρύ κοινό. Η δημοφιλία του κόμματος αυξήθηκε άρδην ήδη από την ημέρα που ακολούθησε της ανωτέρω δήλωσης στήριξης του κ. Κασιδιάρη, στήριξη που έκτοτε συνεχίστηκε αδιάλειπτα με πλήθος υποστηρικτικών αναρτήσεων και δηλώσεων».

Προστίθεται δε ότι «στοιχεία που ήρθαν στο φως μετά την ανακήρυξη από το Τμήμα Σας των συνδυασμών που δικαιούντο να μετάσχουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 αποδεικνύουν πως ο κ. Κασιδιάρης ασκούσε την πραγματική ηγεσία του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», την οποία εξακολουθεί να ασκεί έως και σήμερα. Πράγματι, όπως εκτέθηκε λεπτομερώς ανωτέρω, ο κ. Κασιδιάρης εμφανίζεται να έχει τον ηγετικό πολιτικό ρόλο προς το εκλογικό σώμα, καθώς μέσα από τις πολιτικά και συναισθηματικά φορτισμένες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο από τη φυλακή έδινε την εντύπωση στο κοινό ότι ο ίδιος κρατούσε τα ηνία του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», το οποίο θα λειτουργούσε ως ο «Δούρειος ίππος», μέσω του οποίου θα αποκτούσε και πάλι πολιτική δράση και βήμα στη Βουλή, κατορθώνοντας, έτσι να καταστρατηγήσει την εκλογική νομοθεσία και να αγνοήσει επιδεικτικά τις αποφάσεις του Τμήματος Σας».

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος σημειώνεται πως «ο ηγετικός ρόλος του κ. Κασιδιάρη προς το εκλογικό σώμα επιρρωνύεται και από τις δηλώσεις και τη στάση των βουλευτών, στελεχών, ακόμα και του ίδιου του (φερόμενου σήμερα ως αρχηγού του κόμματος, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον κ. Κασιδιάρη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «κηροζίνη» για την πολιτική πορεία του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», καθώς με τη στήριξή του οδήγησε το έως τότε πολιτικά άγνωστο κόμμα στη Βουλή μέσα σε 2,5 εβδομάδες».

Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να συνεκτιμηθούν – όπως αναφέρεται – «ενέργειες και δηλώσεις του κ. Κασιδιάρη που συνέχονται άμεσα με την οργάνωση και τη δράση του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», όπως ότι ο ίδιος με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο εξέφραζε τις θέσεις του κόμματος αυτού, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων, για το οποίο εκκρεμεί σήμερα ποινική δίωξη κατά βουλευτών του κόμματος και του κ. Κασιδιάρη, ο τελευταίος φέρεται να καθόριζε τον τρόπο δράσης του κόμματος, συγκέντρωνε και καθοδηγούσε τα υπ’ αυτού επιλεγέντα στελέχη, όριζε υποψηφίους, μεθόδευε και υλοποιούσε την εκάστοτε ευνοϊκή γι’ αυτόν πρακτική δράσης, προσπαθώντας να προκαλέσει, μέσω των στελεχών του, αλλαγή ηγεσίας, χωρίς να προκύπτει παντάπασιν διαφανής λειτουργία καταστατικών οργάνων … Τα ανωτέρω επιβεβαιώνει και ο κ. Στίγκας, ο οποίος έκανε λόγο για παρεμβάσεις στο εσωτερικό του κόμματος μέσω απειλών και εκβιασμών, για πρακτικές «Greek mafia» και «Ντον Κορλεόνε», καθώς και για μεθοδεύσεις για την απομάκρυνσή του από την προεδρία του κόμματος, υποδεικνύοντας σαφώς τον κ. Κασιδιάρη ως ιθύνοντα νου.

«Η πραγματική ηγεσία ασκείται από τον Κασιδιάρη»

«Ενόψει της άσκησης της πραγματικής ηγεσίας του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» από τον κ. Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί οριστικά σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», δεν πληρούται ούτε το κριτήριο του άρθρου 32 παράγραφος 1 περίπτωση γ’ του π.δ. 26/2012, βάσει του οποίου η οργάνωση και η δράση των κομμάτων, οι συνδυασμοί των οποίων ανακηρύσσονται, πρέπει να εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος» δηλώνει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Και προσθέτει: «Το συμπέρασμα που συνάγεται αβίαστα από την ανάλυση που προηγήθηκε είναι ότι το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» εμπίπτει και στις δύο περιπτώσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του π.δ. 26/2012: στη μεν περίπτ. β’, διότι, όπως προκύπτει από το ιστορικό, η πραγματική ηγεσία του ασκείται από τον ίδιο τον κ. Κασιδιάρη, ο οποίος, θεωρεί εαυτόν de facto αρχηγό, άποψη που συμμερίζεται και η πλειοψηφία των βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Στην δε περίπτ. γ’ διότι το εν,λόγω κόμμα, ανεξάρτητα από τις επίσημες διακηρύξεις του, δεν υπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αφού ο πραγματικός ηγέτης του έχει καταδικασθεί οριστικά σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ