Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Αλ. Κούγιας για έφεση Εισαγγελέα στη δίκη Καμπανού: “Οι κατηγορούμενοι θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με άμεσο δόλο πρώτου βαθμού”

"Ο Προϊστάμενος Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό και το αίτημα της οικογένειας Άλκη Καμπανού για αλλαγή επιμέτρησης ποινών διότι κι αυτός θεώρησε ότι εις τους κατηγορουμένους θα έπρεπε να επιβληθούν αντίστοιχες ποινές", επισήμανε στην ανακοίνωσή του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλ. Κούγιας για έφεση Εισαγγελέα στη δίκη Καμπανού: “Οι κατηγορούμενοι θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με άμεσο δόλο πρώτου βαθμού” Eurokinissi

Την έφεση που ασκήθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας, λέγοντας ότι οι κατηγορούμενοι θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με άμεσο δόλο πρώτου βαθμού. 

“Κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του αείμνηστου Άλκη Καμπανού, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, κ. Καλλίδης, έκανε δεκτή την προς αυτόν αίτηση των γονέων και της αδελφής του αείμνηστου Άλκη Καμπανού και άσκησε εντός νομίμου προθεσμίας έφεση ως προς το νομικό χαρακτηρισμό της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, τον οποίο ομόφωνα δέχθηκε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και με τον οποίον καταδίκασε τόσο τους φυσικούς αυτουργούς όσο και τους συνεργούς, ζητώντας πλέον από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης να καταδικαστούν και οι 12 κατηγορούμενοι διότι διέπραξαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως όχι με ενδεχόμενο δόλο, αλλά σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με άμεσο δόλο πρώτου βαθμού.

Ο Προϊστάμενος Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό και το αίτημα της οικογένειας Άλκη Καμπανού για αλλαγή επιμέτρησης ποινών διότι κι αυτός θεώρησε ότι εις τους κατηγορουμένους θα έπρεπε να επιβληθούν αντίστοιχες ποινές.

Κούγιας για δίκη Καμπανού

eurokinissi

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η δίκη στο δεύτερο βαθμό θα έχει ως κατηγορία πλέον, όχι τη διαμορφωθείσα με την απόφαση κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, αλλά της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με άμεσο δόλο πρώτου βαθμού. 

Επίσης, οι 5 κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν ως συνεργοί θα αντιμετωπίσουν πλέον την αρχικώς αντιμετωπισθείσα κατηγορία, ότι δηλαδή κι αυτοί είναι συναυτουργοί της πράξεως ανθρωποκτονίας και όχι συνεργοί. 

Αθήνα, 21.7.2023

Με σεβασμό κι εκτίμηση,

Αλέξιος Χ. Κούγιας”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ