Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ισόβια για τους 7 από τους 12 κατηγορούμενους προβλέπει η Εισαγγελική πρόταση – ΒΙΝΤΕΟ

Για τους υπόλοιπους 5 κατηγορούμενους η Εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης άνω των 15 ετών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ισόβια για τους 7 από τους 12 κατηγορούμενους προβλέπει η Εισαγγελική πρόταση – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Την καταδίκη επτά εκ των δώδεκα κατηγορουμένων σε ισόβια και πέντε εξ αυτών σε πολυετείς ποινές κάθειρξης περιέχει η Εισαγγελική πρόταση, στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Οι 7 από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για την ανθρωποκτονία του Άλκη και 5 για συνέργεια. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Α.Β, με ενδεχόμενο δόλο, κρίθηκαν ένοχοι 5 και για συνέργεια 7.

Κατά πλειοψηφία (5-2), ο ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ, με ενδεχόμενο δόλο, και οι υπόλοιποι για συνέργεια. Οι δύο τακτικές δικαστές που μειοψήφησαν έκριναν ότι η πράξη έπρεπε να χαρακτηριστεί ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Εισαγγελική πρόταση στη δίκη Καμπανού: Το χρονκο

Ειδικότερα, η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για τον 2ο, τον 3ο, τον 4ο, τον 7ο, τον 9ο, τον 10ο και τον 11ο κατηγορούμενο της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Για τους υπόλοιπους 5 κατηγορούμενους, δηλαδή τον 1ο, τον 5ο, τον 6ο, τον 8ο και τον 12ο, η εισαγγελέας πρότεινε 15 χρόνια φυλάκιση στον κάθε έναν.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι 7 κατηγορούμενοι είναι αυτοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ενώ οι υπόλοιποι 5 κατηγορούνται για συνέργεια στο έγκλημα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως και δεν αναγνώρισε κανένα από τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων.

Αναμένεται η τελική απόφαση επί των ποινών από την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τους 12 κατηγορούμενους της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Στο δικαστήριο είναι παρόντες και οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου.

Όλοι, εκτός από τον 1ο, ζήτησαν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου καθώς όλοι έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Τέσσερις (1ος, 2ος, 3ος και 9ος) ζήτησαν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και οι υπόλοιποι το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Επιπλέον, κρίθηκαν ένοχοι και οι 12 για συμπλοκή, οι 9 για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες και για οπλοφορία, οι 7 για οπλοχρησία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ