Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023

Αλέξης Κούγιας: Να σπάσει το απόστημα τηλεοπτικών εκπομπών που γίνονται λαϊκά δικαστήρια

Μιλάει για εκφυλισμό του λειτουργήματος του Δικηγόρου- Ποινικολόγου. Συγχαίρει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την κατεπείγουσα έρευνα που ξεκίνησε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλέξης Κούγιας: Να σπάσει το απόστημα τηλεοπτικών εκπομπών που γίνονται λαϊκά δικαστήρια eurokinssi

Για «ένα σύστημα πρωινών, μεσημεριανών και απογευματινών εκπομπών που καταστρέφει την ποινική δίκη και την μετατρέπει σε λαϊκό δικαστήριο» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, αναφέροντας πως «πρέπει να τελειώνει».

Κούγιας

eurokinissi

Εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την κατεπείγουσα έρευνα που άρχισε, ο κ. Κούγιας υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «είμαι ο μόνος Δικηγόρος που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά τηλεοπτικών εκπομπών και των παρουσιαστών τους, γιατί επί χρόνια δηλητηριάζουν τόσο τη συνείδηση των ασχέτων με την ποινική επιστήμη, όσο και τις αρχές των Ελλήνων πολιτών και αυτή η εκτροπή εμφανίζεται σε σημαντικές ποινικές δίκες, όπου εμφανίζεται το πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο, να καταδικάζονται αθώοι άνθρωποι μόνο από ενόρκους και όχι από τακτικούς Δικαστές».

Κούγιας

eurokinissi

Kούγιας: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ποινικολόγου

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ

Σε λίγα χρόνια θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας και αυτός ο εκφυλισμός του λειτουργήματος του Δικηγόρου – Ποινικολόγου από ένα σύστημα πρωινών, μεσημεριανών και απογευματινών εκπομπών που καταστρέφει την ποινική δίκη και την μετατρέπει σε λαϊκό δικαστήριο, πρέπει να τελειώνει.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές έχουν μεταβληθεί σε δικηγορικά γραφεία με μόνιμα μέλη δικηγόρους ταπεινοτάτου μορφωτικού, ποιοτικού και προσωπικού επιπέδου.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα είμαι ο μόνος Δικηγόρος που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά τηλεοπτικών εκπομπών και των παρουσιαστών τους, γιατί επί χρόνια δηλητηριάζουν τόσο τη συνείδηση των ασχέτων με την ποινική επιστήμη, όσο και τις αρχές των Ελλήνων πολιτών και αυτή η εκτροπή εμφανίζεται σε σημαντικές ποινικές δίκες, όπου εμφανίζεται το πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο, να καταδικάζονται αθώοι άνθρωποι μόνο από ενόρκους και όχι από τακτικούς Δικαστές.

Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει κι εγώ για άλλη μια φορά, με το οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, όπως έπραξα και στις δίκες όπου ανεδείχθη το παραδικαστικό κύκλωμα δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων, όπου ήμουν ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, θα πράξω και πάλι το ίδιο.

Χρόνια πολλά.

Αθήνα, 30/12/2022

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξιος Κούγιας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ