Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Αμαλιάδα: “Αετονύχηδες” εξαπατούσαν επιχειρηματίες και τους “άρπαξαν” πάνω από 280.000 ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα μέλη των συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες πράξεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αμαλιάδα: “Αετονύχηδες” εξαπατούσαν επιχειρηματίες και τους “άρπαξαν” πάνω από 280.000 ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ unsplash

Δύο απάτες σε βάρος επιχειρηματιών εξιχνιάστηκαν στην Αμαλιάδα από το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης απατών και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σε βάρος 59 ατόμων, ενώ όπως προέκυψε από τις έως τώρα έρευνες, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη των δυο οργανώσεων ξεπερνά τα 280.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, μέλος της μίας εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από 31 άτομα, επικοινώνησε τηλεφωνικά τον περασμένο Ιούλιο με ιδιοκτήτη επιχειρήσεων στην Ηλεία, προσποιούμενος τον πελάτη.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα εξόφλησης οφειλής, απέσπασε από τον επιχειρηματία, μέσω υπερσυνδέσμου που παρέπεμπε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε με περιβάλλον τράπεζας, τους τραπεζικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να προβούν σε μεταφορά του χρηματικού ποσού των 126.000 ευρώ, από λογαριασμό του παθόντα, σε λογαριασμούς των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Απάτες στην Αμαλιάδα: Τον έπεισε να μεταφέρει 154.900 ευρώ

Στη δεύτερη περίπτωση, μέλος της άλλης εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από 28 άτομα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη εταιρείας προσποιούμενος και αυτός τον πελάτη.

Κατόπιν, με το πρόσχημα ολοκλήρωσης μεταφοράς χρηματικού εμβάσματος, απέσπασε με την ίδια μεθοδολογία, τους τραπεζικούς κωδικούς του επιχειρηματία, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να προβούν σε μεταφορά του χρηματικού ποσού των 154.900 ευρώ, από λογαριασμό του παθόντα σε λογαριασμούς των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Απάτες στην Αμαλιάδα

freepik

Ως προς τον τρόπο δράσης των δύο εγκληματικών οργανώσεων, προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι λειτουργούσαν με δομημένη, διαρκή δράση και είχαν διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας την κατ΄ εξακολούθηση διάπραξη απατών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα μέλη των συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ