Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Αμαρτίες γονέων, παιδεύουσι τέκνα και στον κορονοϊό: Παιδιά δημοτικού επαναλαμβάνουν την τάξη, λόγω των αρνητών γονιών τους – ΒΙΝΤΕΟ

Οι τραγικές επιπτώσεις οικογενειών αρνητών των μέτρων για την πανδημία, όπως η χρήση μάσκας και self-test στα παιδιά τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αμαρτίες γονέων, παιδεύουσι τέκνα και στον κορονοϊό: Παιδιά δημοτικού επαναλαμβάνουν την τάξη, λόγω των αρνητών γονιών τους – ΒΙΝΤΕΟ

Μία πρωτοφανής και εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη καταγράφηκε στην Κρήτη όταν με την έναρξη του νέου σχολικού έτους αρκετά παιδιά Δημοτικού στα Χανιά βρέθηκαν να πρέπει να επαναλάβουν την τάξη.

Παιδιά δημοτικού επαναλαμβάνουν την τάξη λόγω των αρνητών γονιών

Αιτία υπήρξε η στάση των γονιών τους κατά την περσινή σχολική χρονιά. Οι αρνητές γονείς δεν δέχθηκαν τα παιδιά τους να κάνουν self-test και να φοράνε μάσκα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και να μην προαχθούν.

Σύμφωνα με την διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κα Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη, στα Χανιά υπάρχουν μαθητές που θα επαναλάβουν την τάξη στην οποία φοιτούσαν πέρυσι καθώς οι γονείς τους δεν ήθελαν να τους κάνουν self test ή να φορούν μάσκες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην παρακολουθήσουν τα δια ζώσης μαθήματα και να μην προαχθούν στην επόμενη τάξη.

«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά υπάρχουν παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Χανίων τα οποία δυστυχώς εξαιτίας της συμπεριφοράς των γονέων τους και με ευθύνη των γονέων τους δεν είχαν την χαρά να πάνε στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά. Έχουν χάσει την τάξη τους και βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να επαναφοιτήσουν στην τάξη», ανέφερε η κα Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη συμπληρώνοντας πως «το επαναφοιτήσουν βέβαια είναι σχήμα λόγου αφού δεν έχουν φοιτήσει καθόλου πέρυσι».

«Απευθύνω έκκληση στους γονείς να καταλάβουν την μεγάλη σπουδαιότητα του γονεϊκού ρόλου στην τακτική φοίτηση των παιδιών στο σχολείο. Τους παρακαλώ να φροντίσουν όσο γίνεται από τη δική τους τη σκοπιά ώστε να απολαμβάνουν τα παιδιά τους το μέγιστο δημόσιο αγαθό που είναι η εκπαίδευση. Είναι πολύ μεγάλες οι συνέπειες στην αγωγή, στην εκπαίδευση, στην ανάπτυξη του παιδιού η απομάκρυνσή του από το σχολείο», συμπλήρωσε η κα Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη.

Πηγή: creta24.gr

ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ