Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ανεξάρτητες Αρχές: Το “ραντεβού” Βερβεσού με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ – Η απόφαση στη συνάντηση “κορυφής” στον ΔΣΑ

Πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, μετά την παρέμβαση των δικηγόρων για την πρόσφατη αντικατάσταση των μελών της Αρχής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανεξάρτητες Αρχές: Το “ραντεβού” Βερβεσού με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ – Η απόφαση στη συνάντηση “κορυφής” στον ΔΣΑ EUROKINISSI

Στα γραφεία της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) θα βρεθούν ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ηλία Κλάππα για το “ραντεβού” των δικηγόρων με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Μετά από αίτημα του κ. Βερβεσού θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις μετά την αντικατάσταση μελών της Αρχής και σύμφωνα με πληροφορίες να βολιδοσκοπήσουν τις επόμενες κινήσεις του.

Ήδη, έχουν προηγηθεί η συνάντηση «κορυφής» μετά από πρόσκληση του Δημήτρη Βερβεσού στους πρώην προέδρους του ΔΣΑ καθώς και η συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Σ. Φάμελλο.

“Ραντεβού” των δικηγόρων με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ: Η κοινή ανακοίνωση

Όπως έγραψε το dikastiko.gr σε καταδίκη «της πρόσφατης σπουδής που επιδείχθηκε για την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ με πρόθεση παρέμβασης στη λειτουργία της μίας μόλις ημέρας προτού αποφανθεί για την υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ», προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και οι πρώην πρόεδροι Φώτης Κουβέλης, Αντώνης Ρουπακιώτης και Δημήτρης Παξινός.

«Να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ πολιτικής εξουσίας και ανεξάρτητων αρχών» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται πως «δικλείδα ασφαλείας για την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας τους είναι η στελέχωσή τους κατά τρόπο που εγγυάται την απεξάρτηση από  πολιτικά κριτήρια επιλογής και στηρίζεται σε ευρεία κοινωνική συναίνεση».

Και προσθέτουν: «Έχει έρθει η ώρα να επανεξεταστεί ο τρόπος ορισμού των μελών των ανεξάρτητων αρχών με τη συμμετοχή και ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων, που θα επιτρέπουν μείζονες συναινέσεις και θα παρέχουν την απαιτούμενη κοινωνική νομιμοποίηση».

“Ραντεβού” των δικηγόρων με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ

Eurokinissi

Συνάντηση Φάμελλου- Βερβεσού στον ΔΣΑ για τις ανεξάρτητες Αρχές

Στην ανάγκη στήριξης των ανεξάρτητων Αρχών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρη Βερβεσό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Σωκράτης Φάμμελος στη συνάντηση εξέφρασε το ενδιαφέρον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για την προάσπιση των Ανεξαρτήτων Αρχών, τη διαφύλαξη του κράτους δικαίου στη χώρα μας και την αντίδρασή του στις πρόσφατες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη σύνθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)».

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον κ. Βερβεσό στα γραφεία του ΔΣΑ και στην οποία συμμετείχε και ο Γραμματέας της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Διονύσιος Καλαματιανός, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΔΣΑ ότι:

«Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε και τη χθεσινή σας ανακοίνωση, μετά από τη συνάντηση που είχατε με τους τρεις πρώην προέδρους του ΔΣΑ. Διαπιστώσαμε και την αντίδραση από την πλευρά σας σχετικά με τις διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση για την τοποθέτηση μελών στην ΑΔΑΕ και το ΕΣΡ, καθώς και την πάγια στήριξή σας στη λειτουργία και στο κύρος των Ανεξάρτητων Αρχών».

Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΔΣΑ ότι «με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε και τη χθεσινή σας ανακοίνωση, μετά από τη συνάντηση που είχατε με τους τρεις πρώην προέδρους του ΔΣΑ. Διαπιστώσαμε και την αντίδραση από την πλευρά σας σχετικά με τις διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση για την τοποθέτηση μελών στην ΑΔΑΕ και το ΕΣΡ, καθώς και την πάγια στήριξή σας στη λειτουργία και στο κύρος των Ανεξάρτητων Αρχών».

Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος επισήμανε πως «θέλουμε λοιπόν να μάς μεταφέρετε την εμπειρία και τη γνώμη σας, σεβόμενοι και τον θεσμικό ρόλο που έχει ο Δικηγορικός Σύλλογος και συνολικά ο νομικός κόσμος της Χώρας μας, για τη συνεχή υποβάθμιση του κράτους δικαίου εκ μέρους της κυβέρνησης. Η κατάσταση αυτή μας υποχρεώνει, και ως ενεργοί πολίτες και ως πολιτικά πρόσωπα αλλά και ως υπηρετούντες το δίκαιο, να αντιληφθούμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε ισχυρότερη Δημοκρατία. Γιατί μια ισχυρότερη Δημοκρατία είναι εις όφελος όλων των πολιτών και θέλουμε ένα ισχυρό κράτος δικαίου στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ