Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Ανοίγει ο δρόμος για το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Μεταφέρονται ανήλικοι από την Κόρινθο

Τι προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη. Τα κυβερνητικά σχέδια για τη διαμόρφωση της δομής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανοίγει ο δρόμος για το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Μεταφέρονται ανήλικοι από την Κόρινθο EUROKINISSI/TΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την μετεγκατάσταση του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας προβλέπει υπουργική απόφαση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελ. Οικονόμου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μετεγκατάσταση Καταστήματος Κράτησης Νέων Κορίνθου

eurokinissi

Όπως αναφέρεται, στην απόφαση αυτή κατέληξαν έχοντας υπόψη «την ανάγκη διασφάλισης ασφαλούς περιβάλλοντος του πληθυσμού κρατουμένων ηλικίας κάτω των 18 ετών, καθώς και παροχής της αναγκαίας υποστήριξης που συνάδει στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα».

Μετεγκατάσταση Καταστήματος Κράτησης Νέων Κορίνθου

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η «μετεγκατάσταση του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, το οποίο μερικώς μετατρέπεται σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων για τη φιλοξενία ανηλίκων από δεκαπέντε (15) έως δεκαοκτώ (18) ετών».

Τα κυβερνητικά σχέδια για τη δημιουργία νέου Πολυδύναμου Κέντρου Κράτησης Νέων και Ανηλίκων κρατουμένων στην Κασσαβέτεια Βόλου είχαν ανακοινωθεί από τα τέλη του περασμένου έτους από την τότε Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Μετεγκατάσταση Καταστήματος Κράτησης Νέων Κορίνθου

twitter

Σε πλήρη λειτουργία το 2025

Συγκεκριμένα, σε επίσκεψή της στον χώρο είχε αναφέρει πως έως το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του Πολυδύναμου Καταστήματος Κράτησης Ανηλίκων και Νέων Ανηλίκων, δυναμικότητας 800 θέσεων, στην περιοχή Αϊδίνι στην Κασσαβέτεια του Βόλου.

Πρόκειται για μια έκταση 220 στρεμμάτων στην Κασσαβέτεια, τμήμα της οποίας θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του νέου Καταστήματος Κράτησης.

Μετεγκατάσταση Καταστήματος Κράτησης Νέων Κορίνθου

EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Όπως είχε δηλώσει η κυρία Νικολάου «επιταχύνουμε τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί ένα έργο που έχει κολλήσει εδώ και 20 χρόνια. Ευχαριστώ τη δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άψογη συνεργασία που έχουμε».

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες, στο συγκεκριμένο Κατάστημα θα δημιουργηθούν πτέρυγες υποδίκων και καταδίκων νέων και ανηλίκων, Κέντρο Υγείας, ψυχιατρικό τμήμα, Κέντρο Εκπαίδευσης με στόχο την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ