Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Άνοιξε ο καλλιτεχνικός Ασκός του Αιόλου: Κλήση για παροχή εξηγήσεων έστειλε ο Εισαγγελέας στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στο χώρο των καλλιτεχνών. Κλήση επέδωσε ο εισαγγελέας στον γνωστό ηθοποιό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άνοιξε ο καλλιτεχνικός Ασκός του Αιόλου: Κλήση για παροχή εξηγήσεων έστειλε ο Εισαγγελέας στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Κλήση για παροχή εξηγήσεων την ερχόμενη εβδομάδα απέστειλε ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος στον πασίγνωστο ηθοποιό, Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος έχει καταγγελθεί για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Ο γνωστός ηθοποιός αναμένεται να λάβει προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία και να προετοιμάσει το υπόμνημα του, ενώ πολύ πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να μην εμφανιστεί ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα, αλλά να εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο του.

Όταν ο ηθοποιός δώσει τις εξηγήσεις του, ο εισαγγελέας θα μελετήσει το φάκελο και είτε θα προχωρήσει σε άσκηση δίωξης, είτε θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Στην πρώτη περίπτωση η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος στη συνέχεια θα καλέσει σε απολογία τον γνωστό κωμικό ηθοποιό.

Στην περίπτωση που ασκήσει δίωξη, η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος με την σειρά του θα καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία και με το πέρας αυτής, θα αποφασίσει την προφυλάκισή του ή μη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ηθοποιός ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Οι εκκρεμείς υποθέσεις

Όπως είχε αναφέρει και το dikastiko.gr προ ημερών αν τα επόμενα εικοσιτετράωρα δεν υπάρξει άλλη καταγγελία είτε ενώπιόν του είτε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο εισαγγελέας θα τον καλούσε ως ύποπτο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Όπως και έγινε.

Σύμφωνα, επίσης, με όσα επεσήμανε το dikastiko.gr, υπάρχουν δύο εκκρεμείς υποθέσεις.

Για τον έναν, τον πασίγνωστο κωμικό ηθοποιό που έχει καταγγελθεί και δημόσια από γυναίκες συναδέλφους του και όπως διαφάνηκε από τη σημερινή εξέλιξη, ο εισαγγελικός κλοιός φαίνεται να στενεύει γύρω του καθώς ήδη τρεις γυναίκες έχουν καταθέσει εις βάρος του.

Τα καταγγελλόμενα αδικήματα είναι απόπειρα βιασμού και βιασμός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα είχε λάβει πολύωρη κατάθεση από γυναίκα η οποία καταγγέλλει ότι ο ηθοποιός προσπάθησε να τη βιάσει το 2014.

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός «τρέχει» και την προκαταρκτική που αφορά έτερο ηθοποιό ο οποίος καταγγέλλεται για βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2020. Και αυτός αναμένεται να κληθεί πολύ σύντομα να δώσει εξηγήσεις για όσα του αποδίδονται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ