Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακήρυξη κομμάτων στις εκλογές της 25ης Ιουνίου: Λήγει μεσάνυχτα Παρασκευής η προθεσμία δήλωσης ονόματος και εμβλήματος στον Άρειο Πάγο

Οι οδηγίες του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την επίδοση των σχετικών δηλώσεων. Οι ώρες λειτουργίας της Εισαγγελίας ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντίστροφη μέτρηση για την ανακήρυξη κομμάτων στις εκλογές της 25ης Ιουνίου: Λήγει μεσάνυχτα Παρασκευής η προθεσμία δήλωσης ονόματος και εμβλήματος στον Άρειο Πάγο EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 2 Ιουνίου έχουν όσα κόμματα και συνδυασμοί επιθυμούν να κατέλθουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου να δηλώσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το όνομα και το έμβλημά τους.

Εκλογές 25ης Ιουνίου

eurokinissi

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στην οποία ορίζεται πως στην αρμόδια υπηρεσία της Εισαγγελίας επιδίδονται από τα πολιτικά κόμματα, τους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, τους συνδυασμούς ανεξάρτητων υποψηφίων καθώς και από τους μεμονωμένους υποψηφίους δηλώσεις γνωστοποίησης του ονόματος και του εμβλήματος σε όλη την Επικράτεια.

Παράλληλα, τονίζεται πως πλην του ονόματος και του εμβλήματος στην προαναφερόμενη δήλωση θα πρέπει να γνωστοποιούνται:

1) Το ΑΦΜ του κόμματος, του συνασπισμού συνεργαζόμενων κομμάτων, του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων καθώς και των μεμονωμένων υποψηφίων

2) Το ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ του χρήστη που εξουσιοδοτείται για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική πύλη δήλωσης υποψηφιοτήτων, καθώς και το email του και το κινητό του τηλέφωνο

3) Το ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ υπεύθυνου για την κατάρτιση του συνδυασμού, καθώς και το email του και το κινητό του τηλέφωνο.

Προς διευκόλυνση της διαδικασίας καταχώρισης ενδείκνυται κατά την επίδοση της δήλωσης γνωστοποίησης, η απεικόνιση του εμβλήματος να επισυνάπτεται σε ξεχωριστή σελίδα. Επιπλέον, κατά την επίδοση της δήλωσης να γνωστοποιούνται στην Υπηρεσία μας τηλέφωνο επικοινωνίας του υπευθύνου του κόμματος καθώς και το e-mail του.

Εκλογές 25ης Ιουνίου

eurokinissi

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Οι ώρες λειτουργίας

Σύμφωνα, επίσης, με το Ανώτατο Δικαστήριο, ενόψει της διενέργειας των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα λειτουργεί ως εξής:

Α. Από τις 30-5-2023 και έως τις εκλογές της 25-6-2023, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα λειτουργεί καθημερινά (και τα Σαββατοκύριακα, καθώς κατά την αργία του Αγίου Πνεύματος), κατά τις ώρες:

 8:00 έως 20:00

Β. Την Παρασκευή 2-6-2023 (Λήξη Προθεσμίας Δήλωσης Ονόματος και Εμβλήματος Κομμάτων – αρθρ. 37 παρ. 1 Π.Δ.. 26/2012, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 27 του ν. 4648/2019) η λειτουργία θα είναι:

 8:00 έως 24:00

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είναι 210 6419334 – 338 – 332 – 175.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ