Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

“Απόβαση” δικαστικών ενώσεων στην Ελλάδα: 42 ενώσεις θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών

Θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1ης και 3ης Ιουνίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και με υπεύθυνο διοργάνωσης τον Δ. Φούκα, Πρόεδρο Πρωτοδικών. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Απόβαση” δικαστικών ενώσεων στην Ελλάδα: 42 ενώσεις θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών ende

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της 1ης και 3ης Ιουνίου η εαρινή σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών (EAJ-regional group of the IAJ), που συνδιοργανώνεται με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την υπεύθυνο αυτής Δημήτριο Φούκα και Πρόεδρο Πρωτοδικών. Ειδικότερα, η ΕνΔΕ συνδιοργανώνει από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών (EAJ-regional group of the IAJ) την εαρινή σύνοδο της EAJ του έτους 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της 1ης και 3ης Ιουνίου.

Σε αυτή θα εκπροσωπηθούν 42 εθνικές δικαστικές ενώσεις από ισάριθμα κράτη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της δικαστικής ενώσεως της Ουκρανίας, ενώ ως παρατηρητές θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι δικαστικών ενώσεων από τρίτες χώρες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εκ μέρους των Ουκρανών δικαστών ενημέρωση σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την λειτουργία της δικαιοσύνης και των θεσμών, εν μέσω πολέμου.

Σημειώνεται πως η σύνοδος η οποία διοργανώνεται από την Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακολουθεί η αφίσα της Συνόδου:

σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών

ende

Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών: Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕνΔΕ

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συνδιοργανώνει από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών (EAJ-regional group of the IAJ) την εαρινή σύνοδο της EAJ του έτους 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της 1ης και 3ης Ιουνίου.

Σε αυτή θα εκπροσωπηθούν 42 εθνικές δικαστικές ενώσεις από ισάριθμα κράτη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της δικαστικής ενώσεως της Ουκρανίας, ενώ ως παρατηρητές θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι δικαστικών ενώσεων από τρίτες χώρες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εκ μέρους των Ουκρανών συναδέλφων ενημέρωση σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την λειτουργία της δικαιοσύνης και των θεσμών, εν μέσω πολέμου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ