Τετάρτη 12 Μαϊου 2021

Απαλλάσσονται οι δικηγόροι από την παράνομη εμφάνισή τους ως συνυπόχρεοι σε οφειλές εταιρειών που πτώχευσαν

 Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του προέδρου της Ολομέλειας της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων, Δ. Βερβεσού, διαφαίνεται λύση όπως διαβεβαίωσε ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απαλλάσσονται οι δικηγόροι από την παράνομη εμφάνισή τους ως συνυπόχρεοι σε οφειλές εταιρειών που πτώχευσαν

Προς επίλυση οδηγείται το αίτημα επί σειρά ετών να θεωρούνται οι σύνδικοι και οι διαχειριστές αφερεγγυότητας ως συνυπόχρεοι οφειλών σε εταιρείες, που πτώχευσαν.

Αποτέλεσμα ήταν πολλοί δικηγόροι να εμφανίζονται παρανόμως στα αρχεία του e-ΕΦΚΑ ως συνυπόχρεοι και όχι μόνο να μην μπορούν να εκδώσουν ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά να κινδυνεύουν και με ποινικές διώξεις.

«Μετά από πολύμηνη προσπάθεια, συνεχών παρεμβάσεων, επιστολών (η τελευταία από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας), βαίνει προς επίλυση το επί σειρά ετών (από εποχής ΙΚΑ) ζήτημα της ευθύνης (ποινικής, διοικητικής κλπ.) των συνδίκων πτώχευσης αλλά και των διαχειριστών αφερεγγυότητας έναντι του e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι εμφαίνονται παρανόμως στα αρχεία των συνυπόχρεων οφειλών της πτωχής εταιρείας με συνέπεια να αδυνατούν να εκδώσουν ασφαλιστική ενημερότητα, να κινδυνεύουν με αναγκαστική εκτέλεση κατά ΚΕΔΕ καθώς και με ποινικές διώξεις» επισημαίνει ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Όπως τονίζεται, σε επικοινωνία του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρη Βερβεσό, «εκφράστηκε η δήλωση επίλυσης του ζητήματος με την διακοπή άσκησης διωκτικών μέτρων κατά συνδίκων για οφειλές πτωχής (ΚΕΔΕ, ποινικά κλπ), δόθηκε περαιτέρω η διαβεβαίωση, πως εντός των προσεχών ημερών θα δοθεί λύση μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων του e-ΕΦΚΑ, ώστε να εκδίδονται ασφαλιστικές ενημερότητες σε συνδίκους και διαχειριστές αφερεγγυότητας».

Στην ανακοίνωση, καλούνται οι δικηγόροι που διετέλεσαν σύνδικοι και αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όπως στείλουν email με τα στοιχεία τους στο ΚΕΔ/ΔΣΑ:  [email protected] (στο θέμα να γράφουν σύνδικος), ΑΦΜ της πτωχής εταιρείας και ΑΜΚΑ, και περιληπτικά το πρόβλημα (π.χ. μη έκδοση ενημερότητας), ώστε αυτά τα στοιχεία θα σταλούν στο e-ΕΦΚΑ για άμεση διαγραφή τους από τα μητρώα οφειλετών του ΚΕΑΟ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ