Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Απάντηση ΝΣΚ στην επιστολή – βόμβα Βερβεσού: Δεν απαγορεύεται η εξέταση δημοσίων υπαλλήλων ως μαρτύρων

Απλό πληροφοριακό έγγραφο και όχι εγκύκλιο ή γνωμοδότηση αποτελεί αυτό που εστάλη στο υπουργείο Μετανάστευσης από τη νομική σύμβουλο, δηλώνει ο πρόεδρος του ΝΣΚ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απάντηση ΝΣΚ στην επιστολή – βόμβα Βερβεσού: Δεν απαγορεύεται η εξέταση δημοσίων υπαλλήλων ως μαρτύρων

Διευκρινίσεις ως προς το θέμα που προέκυψε με αφορμή αποστολή εγγράφου από το γραφείο του νομικού συμβούλου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) προς το υπουργείο Μετανάστευσης και πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων έστειλε ο πρόεδρος του Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς προς τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσό.

Είχε προηγηθεί η επιστολή – καταπέλτης του Δ. Βερβεσού όπου – όπως έγραφε το dikastiko.gr – χαρακτήριζε έκνομη την εντολή η οποία δόθηκε προς τους δημοσίους υπαλλήλους με έγγραφο του γραφείου του νομικού συμβούλου σχετικά με την κατάθεσή τους ως μαρτύρων σε δικαστικές διαδικασίες σε βάρος του Δημοσίου και ζητούσε την ανάκλησή της.

Στην άμεση απάντηση του προέδρου του ΝΣΚ επαναλαμβάνεται δεν απαγορεύεται η εξέταση των υπαλλήλων του Δημοσίου, ως μαρτύρων ενώπιον των δικαστηρίων ή των δικαστικών αρχών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ), Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΠΔ) και Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (ΚΔΔ), με την επιφύλαξη των προβλέψεων του Υπαλληλικού Κώδικα για το θέμα αυτό. Εφετείο Αθηνών: Έρχονται 2.500 θέσεις πάρκινγκ και για δικηγόρους

Παράλληλα, καθιστά σαφές πως το σχετικό έγγραφο του Γραφείου του Νομικού Συμβούλου του ΝΣΚ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, εξαιτίας του οποίου δημιουργήθηκε το σχετικό ζήτημα, «….αποτελεί πληροφοριακό έγγραφο προς τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου Υπουργείου και όχι εγκύκλιο ή γνωμοδότηση….».

Αναλυτικά η απάντηση του προέδρου του ΝΣΚ:

Click to access eggrafo_proedroy_nsk.pdf

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ