Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021

Από το 1821 έως το 2021: Η συνταγματική ιστορία της επαναστατικής Ελλάδος στο επίκεντρο εκδήλωσης των δικηγόρων

Με αφορμή τα 200 χρόνια από τη συμπλήρωση της ελληνικής επανάστασης, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων διοργανώνει εκδήλωση για τα πρώτα Συντάγματα – θεμέλια του σύγχρονου κράτους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Από το 1821 έως το 2021: Η συνταγματική ιστορία της επαναστατικής Ελλάδος στο επίκεντρο εκδήλωσης των δικηγόρων

ΜιχαΕπίδαυρος 1822, Άστρος 1823, Τροιζηνία 1827. Τα τρία χρονολογικά έτη – σταθμός για τα Συντάγματα της Επαναστατικής Περιόδου, που αποτέλεσαν τα θεμέλια του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιουνίου με θέμα «Τα Συντάγματα της Επαναστατικής Περιόδου (1822, 1823, 1827)».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Β’ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας στις 7 το απόγευμα, εκεί δηλαδή όπου ψηφίστηκε το δεύτερο Σύνταγμα το 1823. Εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκός, Μιχαήλ Σταθόπουλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. Η εκδήλωση αυτή έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και τελεί υπό την αιγίδα της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ