Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Από το μηδέν θα δικαστεί όσον αφορά τις ποινές ο Δημ. Λιγνάδης – Τι αλλάζει μετά την έφεση από την Εισαγγελία

Ο ηθοποιός θα δικαστεί από μηδενική βάση για τρεις υποθέσεις βιασμού, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ποινική του μεταχείριση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Από το μηδέν θα δικαστεί όσον αφορά τις ποινές ο Δημ. Λιγνάδης – Τι αλλάζει μετά την έφεση από την Εισαγγελία eurokinissi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς όπως έγραψε το dikastiko.gr, η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση στην απόφαση για τον σκηνοθέτη-ηθοποιό. Η έφεση ασκήθηκε για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του σκηνοθέτη για τον πρώτο καταγγέλλοντα, αλλά και για το ύψος των ποινών.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο ηθοποιός, όταν θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, θα δικαστεί από μηδενική βάση για τρεις υποθέσεις βιασμού, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ποινική του μεταχείριση.

Επίσης σημειώνεται ότι πλέον δεν υπάρχει «πλαφόν» στην ποινή για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Θυμίζουμε ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε στον σκηνοθέτη συνολικά 12 χρόνια κάθειρξης (10 χρόνια για τον ένα βιασμό και 2 για τον δεύτερο). Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν μπορεί να αυξήσει την ποινή, εκτός εάν ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα κάτι το οποίο συνέβη. Αυτό σημαίνει ότι στον Δημήτρη Λιγνάδη μπορεί να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή για την υπόθεση με τους βιασμούς.

Χειρδάρης για αποφυλάκιση Λιγνάδη

eurokinissi

Το σκεπτικό της εισαγγελέως για την υπόθεση Λιγνάδη

Αναφορικά με την αθώωση για τον ένα βιασμό, κατά την εισαγγελική λειτουργό, τα στοιχεία και οι καταθέσεις που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο ήταν τέτοια που την οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η πράξη αυτή έχει τελεστεί.

Σχετικά με την ποινή, η εισαγγελική λειτουργός θεωρεί ότι ήταν μικρή λόγω της βαρύτητας της πράξης, της απαξίας και του δόλου όπως αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες του Mega. Επιπλέον, ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκε την ανηλικότητα των καταγγελλόντων.

Δριμεία κριτική από τον Αλέξη Κούγια στην άσκηση έφεσης

Θυμίζουμε ότι  Αλέξης Κούγιας πραγματοποίησε με ανακοίνωσή του δριμεία επίθεση κατά της εισαγγελέα. Όπως αναφέρει η έφεση αυτή “προσβάλλει την τακτική δικαιοσύνη και τους τακτικούς δικαστές και δημιουργεί ανασφάλεια στο αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών στις δικαστικές αποφάσεις”.

Αλέξης Κούγιας

EUROKINISSI

Ο κ. Κούγιας αναφέρει επίσης“όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη και σε δημόσιες τοποθετήσεις και αγορεύσεις μου, αλλά και όταν προεδρεύω στα συνέδρια των Ελλήνων ποινικολόγων, το μεγάλο πρόβλημα της ποινικής Δικαιοσύνης είναι οι υπερβολικές ποινικές διώξεις, οι εντελώς αναιτιολόγητες εισαγγελικές προτάσεις στα Δικαστήρια, αλλά κυρίως η αναιτιολόγητη άσκηση εφέσεων εκ μέρους Εισαγγελέων Εφετών κατά αθωωτικών αποφάσεων των πρωτοβάθμιων Δικαστηρίων, που παγίως δεν γίνονται δεκτές από τους τακτικούς Δικαστές (τελευταία κλασική περίπτωση η υπόθεση Χέντερσον στη Πάτρα με την καθημερινή παρουσία στελεχών της Αμερικάνικης Πρεσβείας) που μόνο αυτοί κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους αποφασίζουν και εκδίδουν δικαστικές αποφάσεις στο όνομα του ελληνικού λαού.

Ουδείς Εισαγγελέας ή Δικηγόρος αθωώνει ή καταδικάζει ανθρώπους, αφού κανείς από αυτούς δεν ψηφίζει. 

Ειδικά οι δικηγόροι που λένε στους πελάτες τους είτε τη λέξη αθώωσα, είτε τη λέξη καταδίκασα, είναι κοινοί απατεώνες….

Μετά από 5 μήνες Δικαστήριο που μετεδίδετο και απευθείας από διαφορά παρατηρητήρια, ο κύριος Λιγνάδης αθωώθηκε με αποφάσεις της Δικαιοσύνης και σε διάφορα στάδια για τέσσερις από τις έξι καταγγελίες βιασμών και καταδικάστηκε ΜΟΝΟ σε δυο από αυτές, με τις ψήφους των Ενόρκων και όχι των τακτικών Δικαστών, οι οποίοι τον αθώωσαν για όλες τις πράξεις. 

Σήμερα η Αντιεισαγγελέας κυρία Βασιλική Χαλβά, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΘΩΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, αφού η καθαρογραφή θα διαρκέσει πιθανότατα πέραν του έτους, όπως συνήθως διαρκεί στις πολύμηνες δίκες, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, ΑΣΚΗΣΕ ΕΦΕΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΟΘΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. 

Αυτή την ενέργεια της αξιότιμου κυρίας Εισαγγελέως, με τις παραπάνω σκέψεις, παραδίδω στην κρίση όλης της νομικής κοινότητος (Δικαστών, Εισαγγελέων) και ειδικά των πραγματικών  ποινικολόγων. 

Αθήνα, 22/07/22

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξης Κούγιας”

Υπόθεση Λιγνάδη: Εκτός φυλακής ο σκηνοθέτης

Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Λιγνάδης βρέθηκε εκτός φυλακής με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που έκρινε ότι πρέπει να του δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, προκαλώντας ηχηρές αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς και σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3): μειοψηφουσών 2 ενόρκων και μια συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα και εγγύηση 30.000 ήταν όροι που του επιβλήθηκαν ομόφωνα.

«1,5 χρόνο επιτρέψτε μου για το λαϊκό της έκφρασης “παίζανε μπάλα μόνοι τους”, νομίζω τώρα δικαιούμαι να αρχίσω να μιλάω και εγώ στο τέλος αυτής της περιπέτειας….στο εφετείο θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» είχε δηλώσει ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης κατά την έξοδό του από τις φυλακές και πρόσθεσε:

«Έχω περίπου 1,5 χρόνο να μιλήσω δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα θα έρθουνε και αυτές οι στιγμές. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι ποτέ δεν πίστευα ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα μπορούσε να παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπισα όπως ίσως παρασύρθηκε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ