Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Αίτημα αναίρεσης της απόφασης κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου – ΒΙΝΤΕΟ

Zητούν επίσης να διενεργηθεί ενδελεχής πειθαρχικός και υπηρεσιακός έλεγχος για τις συνθήκες έκδοσης της απόφασης, την οποία χαρακτηρίζουν «νομικό πραξικόπημα».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποφυλάκιση Κορκονέα: Αίτημα αναίρεσης της απόφασης κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi
Η αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση των συνηγόρων της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr, την Τρίτη 28 Ιουνίου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, άνοιξε και πάλι την πόρτα της φυλακής για τον πρώην ειδικό φρουρό, στον οποίο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, με 4 ψήφους υπέρ από τους ενόρκους και μόνο 3 κατά από τους τακτικούς Δικαστές.
Αποφυλάκιση Κορκονέα

eurokinissi

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Αίτημα αναίρεσης της απόφασης κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου

Στην υποβολή αιτήματος προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προχώρησαν οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, όπως είχαν προαναγγείλει και μετέδωσε το dikastiko.gr
Αποφυλάκιση Κορκονέα

eurokinissi

Με το αίτημα ζητούν να αναιρεθεί για δεύτερη φορά η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας η οποία χορήγησε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα ξανά το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, οδηγώντας τον εκτός φυλακής. Με το ίδιο αίτημα ζητούν επίσης να διενεργηθεί ενδελεχής πειθαρχικός και υπηρεσιακός έλεγχος για τις συνθήκες έκδοσης της απόφασης, την οποία χαρακτηρίζουν «νομικό πραξικόπημα».

«Χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια για να αναιρεθεί η σκανδαλώδης και προκλητική, νομικά δε έωλη και άκρως προβληματική εκείνη απόφαση. Και οι μηχανισμοί που κινητοποιήθηκαν χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να ανατρέψουν την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας. Με την παρούσα ζητούμε να ασκήσετε εκ νέου αναίρεση στην πραξικομματική παράκαμψη της απόφασης της Ολομέλειας, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και με το εύρημα να ανατεθεί σε ενόρκους, οι οποίοι δεν είχαν καμία γνώση της υπόθεσης και του αποδεικτικού υλικού να επωμιστούν την ανατροπή της αποφάσεως, την οποία εισαγγελέας και τακτικές δικαστές δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επισήμως, πλην όμως εξασφάλισαν την συνθήκες και δρομολόγησαν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να υλοποιηθεί.
Μεταξύ των μεθοδεύσεων που ακολουθήθηκαν ήταν η εντολή μη κλήτευσής μας στο Δικαστήριο ως διαδίκων, ο προσδιορισμός σε συντομότατες δικασίμους εντός του δικαστικού έτους, η εισαγωγή της υπόθεσης μόνο ενώπιον των τακτικών δικαστών, η βίαιη αποτροπή τοποθέτησης της πλευράς μας ως διαδίκων, ενέργειες που έγιναν σε σύμπραξη Εισαγγελέως και τακτικών δικαστών.
Αποφυλάκιση Κορκονέα

eurokinissi

Η εξέλιξη της νέας αποφυλάκιση Κορκονέα είχε προβλεφθεί από πλευράς μας και είχαμε καταγγείλει ότι η υπεράσπιση κόμπαζε ότι την έχει εξασφαλίσει. Εν προκειμένω προκύπτουν συνεπώς σοβαρότατες ενδείξεις όχι μόνο νομικού πραξικοπήματος, αλλά και σειράς πειθαρχικών παραπτωμάτων και ποινικών αδικημάτων εκ μέρους δικαστικών προσώπων…» σημειώνουν οι δυο δικηγόροι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ