Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Ξεσπά η μητέρα του Γρηγορόπουλου για τον Κορκονέα: “Νιώθω ότι δεν έχω δικαιωθεί – Ο δολοφόνος σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος” – ΒΙΝΤΕΟ

"Η απόφαση που βγήκε είναι προσβλητική απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στην ελληνική δικαιοσύνη και απέναντι στον Αλέξανδρο"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξεσπά η μητέρα του Γρηγορόπουλου για τον Κορκονέα: “Νιώθω ότι δεν έχω δικαιωθεί – Ο δολοφόνος σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος” – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Το ξέσπασμα της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν, προκάλεσε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα όπως έγραψε το dikastiko.gr

Αποφυλάκιση Κορκονέα

eurokinissi

Αποφυλάκιση Κορκονέα: “Νιώθω ότι δεν έχω δικαιωθεί – Ο δολοφόνος σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος”

«Το Σάββατο που πέρασε 25 Ιουνίου ο Αλέξανδρος θα έκλεινε τα 29 του χρόνια. Ο δολοφόνος σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος μετά από αυτήν την απόφαση και νιώθω πραγματικά ότι δεν έχω δικαιωθεί.

Η απόφαση που βγήκε είναι προσβλητική απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στην ελληνική δικαιοσύνη και απέναντι στον Αλέξανδρο, στη μνήμη του Αλέξανδρου.»

Αποφυλάκιση Κορκονέα

eurokinissi

Τι λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

“Από πλευράς της υποστήριξης και υπεράσπισης της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο Νίκος ο Κωνσταντόπουλος και εγώ είχαμε προειδοποιήσει για αυτήν την εξέλιξη και είχαμε καταγγείλει ‘ότι αυτή ήταν μια εξέλιξη που μεθοδεύτηκε με τρόπο συστηματικό, εκεί κατέτεινε και ο προσδιορισμός σύντομης ημερομηνίας και οι αντιδικονομικοί ελιγμοί του εισαγγελέως και του δικαστηρίου. Το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε ήταν ότι 4-3, οι ένορκοι οι οποίοι δεν είχαν ακούσει κανέναν μάρτυρα, δεν είχαν διαβάσει κανένα έγγραφο, δεν είχαν ακούσει καν την απόφαση την καταδικαστική και την κατηγορία, μπήκαν δηλαδή σε μια διαδικασία χωρίς καμία γνώση της υπόθεσης, με απόλυτη ευθύνη των τακτικών δικαστών και του εισαγγελέως. Οι ένορκοι λοιπόν αυτοί που δεν έχουν καμία γνώση της δικογραφίας αποφάσισαν ότι χορηγείται το ελαφρυντικό στον Κορκονέα, ενώ υποτίθεται ότι οι τρεις τακτικές δικαστίνες μειοψήφισαν.

Βεβαίως αυτές είναι προφάσεις εν αμαρτίες, υπάρχει τεράστια ευθύνη του δικαστηρίου, των τακτικών δικαστών για αυτό το οποίο συνέβη και βεβαίως η κουτοπόνηρη στάση του να κρύβονται πίσω από τους ενόρκους δεν πείθει τουλάχιστον την δική μου εμπειρία και τη δική μου στάση απέναντι στα πράγματα.

Οι ένορκοι που δεν παρακολούθησαν τη διαδικασία θα πρέπει να γράψουν τώρα σκεπτικό με βάση ποια στοιχεία χορηγείται ελαφρυντικό στον Κορκονέα και βεβαίως η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, η πλευρά της οικογένειας του Αλέξανδρου, θα ζητήσει, θα απαιτήσει για άλλη μια φορά να αποκατασταθεί αυτό το σκάνδαλο το οποίο μεθοδεύτηκε.

Δεν είναι μια παραφωνία και μια απρόσμενη στάση των ενόρκων, είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο μεθοδεύτηκε και για το οποίο θα πρέπει το δικαστήριο και οι τακτικές δικαστές να απαντήσουν σε ένα ερώτημα: Για ποιον λόγο διέκοψαν τη δίκη στις 9 Ιουνίου μέχρι τις 28, και τι συνέβη σε αυτό το διάστημα, από τις 9 μέχρι τις 28, διότι αυτή η τεράστια διακοπή, υπό το πρίσμα όσων εν συνεχεία συνέβησαν δεν δικαιολογείται.

Εγώ θεωρώ ότι πρόκειται για ένα αποτέλεσμα απολύτως μεθοδευμένο και μια κακοδικία χοντρή που προσβάλλει το αίσθημα δικαίου της ελληνικής κοινωνίας, προσβάλλει τη μνήμη του Αλέξανδρου, προσβάλλει τη μάνα του Αλέξανδρου, την αδελφή του, προσβάλλει όμως όλες τις μανάδες και τις αδελφές του κόσμου, όλους τους ανθρώπους που αγωνιούν για το δικαίωμα στην ανθρώπινη ζωή, για το δικαίωμα του Αλέξανδρου να ζήσει και να γίνει ένας νέος 29 ετών όπως θα γινόταν προχθές που θα έκλεινε τα 29 του.

Είμαστε σε αυτήν τη δίκη 12 χρόνια πια, έχουμε δει μηχανισμούς και μηχανισμούς, παραδικαστικά και παραδιαδικαστικά και παρακρατικά συστήματα να ενεργοποιούνται, δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει στη σημερινή εξέλιξη, είναι κάτι που το προβλέψαμε, το καταγγείλαμε, προειδοποιήσαμε και αυτοί που το επέτρεψαν και αυτοί που το επώασαν έχουν ευθύνη”.

Τι λέει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

«Μια απόφαση η οποία είναι εκττεθημένη και απέναντι στην ελληνική κοινωνία και απέναντι στη δημοκρατική μας νομιμότητα. Μια απόφαση αναξιόπιστη, που δεν τηρεί ούτε εκείνες τις προυποθέσεις που απαιτεί ο νόμος, και υπενθυμίζει η αναιρετική απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Θα ζητήσουμε να διαβιβαστεί η δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα, να μελετηθεί όλο το σκηνικό, το οποίο επεκράτησε, επιβάλλοντας με απόφαση των τακτικών δικαστών απόλυτη σιωπή, στην υπεράσπιση της κατηγορίας κατά τρόπο παράνομο και αντιδικονομικό.

Σήμερα ολοκληρώνεται μια σκανδαλώδης πορεία, η οποία εδώ στη Λαμία, στο Εφετείο Λαμίας, εκτυλίχθηκε και με την προηγούμενη απόφαση που αναιρέθηκε και με τη σημερινή απόφαση η οποία προκαλεί την ευαισθησία της κοινής γνώμης.

Αποφυλάκιση Κορκονέα

youtube

Είναι ντροπή επιπροσθέτως, γιατί αυτή η απόφαση εκθέτει και τον θεσμό των ενόρκων. Είναι αδιανόητο αυτό που πολλές φορές παρατηρείται, επειδή οι ένορκοι ψηφίζουν πρώτοι, να εμφανίζεται μια πλειοψηφία των ενόρκων και εν συνεχεία οι τακτικοί δικαστές να μειοψηφούν ενώ στην πραγματικότητα εκείνο το οποίο κατά τη διάσκεψη έγινε, αυτό το οποίο επισημάνθηκε και προηγουμένως, δεν είχαν γνώση της δικογραφίας, δεν είχαν γνώση της διαδικασίας, δεν άκουσαν κανέναν μάρτυρα, δεν ξέρουν τίποτε για την υπόθεση παρά μονάχα όσα τους είπαν οι τακτικοί δικαστές κατά τη διάσκεψη. Θα ήθελα να επισημάνω ότι τέτοιες αποφάσεις δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν ποτέ ούτε νομικά, ούτε κοινωνικά, ούτε ιστορικά.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ