Δευτέρα 29 Μαϊου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Αποκάλυψη: Ένα βήμα πριν κληθεί ως ύποπτος για ασέλγεια κατά συρροή ο π. Αντώνιος – Εξελίξεις πυροδοτεί η δεύτερη κατάθεση ανηλίκου – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πλέον, μετά και τη δεύτερη κατάθεση για σεξουαλικά αδικήματα (και μάλιστα από παιδί όταν βρισκόταν σε ηλικία 13 ετών), θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες εντός των ημερών και πιθανότατα πριν τις γιορτές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Ένα βήμα πριν κληθεί ως ύποπτος για ασέλγεια κατά συρροή ο π. Αντώνιος – Εξελίξεις πυροδοτεί η δεύτερη κατάθεση ανηλίκου – ΒΙΝΤΕΟ kivotostoukosmou.org

Μια βαρύτατη ποινικά και ηθικά υπόθεση θα κληθεί να αντιμετωπίσει δικαστικά τις προσεχείς ημέρες ο πατήρ Αντώνιος της Κιβωτού καθώς οι εισαγγελικές αρχές ολοκληρώνουν την έρευνα για τις καταγγελίες περί ασελγών πράξεων σε βάρος ανηλίκων τροφίμων της δομής και τις επόμενες μέρες αναμένεται να στείλουν κλήση προς παροχή εξηγήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και τη δεύτερη κατάθεση, ενός 15χρονου παιδιού, σύμφωνα με την οποία φέρεται να λέει πως σε ηλικία 13 ετών δέχτηκε ασελγείς σεξουαλικές πράξεις από τον ιερέα, πυροδοτούνται οι ήδη δρομολογημένες δικαστικές εξελίξεις.

Δηλαδή η απόφαση, όπως φαίνεται για κλήτευση προς παροχή εξηγήσεων φέρεται να είχε ληφθεί ήδη από τις πρώτες καταθέσεις, αλλά πλέον μετά και την δεύτερη καταγγελία είναι μονόδρομος. Επί της ουσίας ο π. Αντώνιος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή εντός των προσεχών ημερών. Πρόκειται για διαδικασία που δεν τον καθιστά κατηγορούμενο αλλά είναι ένα στάδιο πριν. Θα απαντήσει στα εισαγγελικά ερωτήματα και εν συνεχεία θα αποφασιστεί αν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη σε βάρος του για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Παράλληλα αρχικά θα του χορηγηθούν αντίγραφα της δικογραφίας και των καταγγελιών και προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του. Επίσης δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του αλλά μπορεί να παράσχει εξηγήσεις δια υπομνήματος.

Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Πατήρ Αντώνιος: Η αντίστροφη μέτρηση

Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση των ερευνών από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων έχει σημάνει μετά και τη νέα συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε την Δευτέρα o 15χρονος σχετικά με σεξουαλική κακοποίηση σε δομή του Βόλου, που διατηρούσε η Κιβωτός του Κόσμου.

Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων έχουν στα χέρια τους τις δύο καταθέσεις για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρόεδρο της Οργάνωσης, με πρώτη εκείνη του 19χρονου που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και δεύτερη αυτή που έδωσε ο 15χρονος.

Σε συνδυασμό με όσα άλλα έχουν καταγγελθεί από φιλοξενούμενους ανήλικους στις δομές της Κιβωτού για τα βασανιστήρια που υφίσταντο, εκτιμάται πως θα κληθούν το επόμενο διάστημα σε ανωμοτί καταθέσεις τα 4 άτομα που έχουν μπει στο κάδρο της Δικαιοσύνης μεταξύ και αυτών ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της ασέλγειας.

Αποκαλυπτική όπως έγραψε το dikastiko.gr, υπήρξε η συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε τη Δευτέρα ο 15χρονος από τη δομή του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο πριν από περίπου δύο χρόνια, περιγράφοντας στιγμές φρίκης.

Πατήρ Αντώνιος

kivotostoukosmou.org

Κατάθεση σε προστατευόμενο περιβάλλον

Το αγόρι κατέθεσε σε χώρο της Στέγης του Παιδιού στην Αθήνα σε ειδικούς επιστήμονες – και όχι σε εισαγγελείς ή αστυνομικούς- και φαίνεται ότι κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ασέλγειας, από στέλεχος του ΜΚΟ που βρίσκεται στο κύκλο των προσώπων που ερευνώνται από την Εισαγγελία Ανήλικων, υποδεικνύοντας τον πατέρα Αντώνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος είχε εξεταστεί πριν από λίγες ημέρες εντός των εγκαταστάσεων της δομής στο Βόλο, όπου φέρεται να περιέγραψε περιστατικά σωματικής κακοποίησης.

Οι αρχές εκτίμησαν πως το αγόρι, στο οποίο είχε αναφερθεί ο 19χρονος που έχει καταγγείλει σεξουαλική κακοποίησή του, πιθανότατα γνώριζε ή βίωσε και άλλα περιστατικά στα οποία δεν αναφέρθηκε στη διάρκεια εκείνης της κατάθεσης.

Έτσι έγινε προσπάθεια προσέγγισης του παιδιού για τη διερεύνηση της ευαίσθητης υπόθεσης, σε άλλο, προστατευμένο περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, με ευθύνη της Εισαγγελίας το παιδί μεταφέρθηκε στην Αθήνα και εξετάστηκε στο Σπίτι του Παιδιού παρουσία παιδοψυχολόγου.

Ο ανήλικος φέρεται ότι αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία λέγοντας πως είναι θύμα ασελγών πράξεων από συγκεκριμένο πρόσωπο προσδιορίζοντας τον χρόνο που καταγγέλλει ότι υπέστη αυτές τις πράξεις ενώ ήταν 13 ετών.

Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Πατήρ Αντώνιος: «Κάνει τα ίδια» είχε πει ο 19χρονος πρώτος καταγγέλλων

Υπενθυμίζεται πως το «χορό» των καταγγελιών για περιπτώσεις ασέλγειας, είχε ανοίξει με την κατάθεσή του ένας 19χρονος, ο οποίος μάλιστα αναφερόμενος στο παιδί από το Βόλο είχε εκφράσει τη βεβαιότητα πως και αυτό το παιδί είχε υποστεί κακοποίηση.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος, φέρεται να έχει πει στην κατάθεσή του, ότι στη δομή του Βόλου υπήρχε ένα 13χρονο παιδί, με το οποίο ο πατήρ Αντώνιος κλεινόταν με τις ώρες στο δωμάτιό του. Είχε πει μάλιστα, ότι «ήταν σίγουρος» ότι κάνει στο 13χρονο «τα ίδια».

Στην κατάθεσή του, ο 19χρονος, αναφορικά με το συγκεκριμένο παιδί, ανέφερε: «Τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια τραπεζοκόμο στο Βόλο, μου είπε ότι ο πατέρας Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α’ Γυμνασίου. Επειδή ξέρω τον πατέρα Αντώνιο, είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια».

Όπως έχει επίσης καταγγελθεί από πρώην εργαζόμενο στη Δομή, το συγκεκριμένο παιδί, ο σημερινός 15χρονος, είχε ξυλοκοπηθεί τον Μάρτιο του 2022 από τέσσερις «παιδαγωγούς». Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2022, απομάκρυναν το παιδί από τη δομή, το ξυλοκόπησαν για δεύτερη φορά και το επέστρεψαν πίσω.

Κιβωτός του Κόσμου

kivotostoukosmou.org

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ