Αποκάλυψη: Pandora Papers – Έρχεται έλεγχος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για τους 283 Έλληνες της λίστας φοροδιαφυγής

Ο επικεφαλής της Αρχής καταπολέμησης του Ξεπλύματος χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες, Χαρ. Βουρλιώτης, έχει κινήσει τις διαδικασίες για να κάνει φύλλο και φτερό τη λίστα με τα ονόματα των ελληνων πολιτών

NEWSROOM
Αποκάλυψη: Pandora Papers – Έρχεται έλεγχος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για τους 283 Έλληνες της λίστας  φοροδιαφυγής

Σε εκτεταμένο έλεγχο της λίστας των Pandora papers που περιλαμβάνει , σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα και 283 Ελλήνων, προχωρεί άμεσα η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο νέος επικεφαλής της αρχής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε. τ , Χαρ. Βουρλιώτης, ήδη έχει κινήσει , σύμφωνα με πληροφορίες τις διαδικασίες, ώστε να ελεγχθούν όλα τα στοιχεία για τους Έλληνες πολίτες που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Αρχικά θα ζητηθούν , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία της έρευνας και ακολούθως θα υποβληθούν αιτήματα για ανοίγματα λογαριασμών. Η πρόθεση, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, είναι να κινηθεί ταχύτατα η διαδικασία.

Ποιοι είναι

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των 283 Ελλήνων δεν υπάρχει αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο. Πρόκειται για επιχειρηματίες και δικηγόρους που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες των offshore εταιρειών, προστατεύοντας έτσι τα στοιχεία των πελατών τους.

Στο «μάτι του κυκλώνα» των Pandora Papers πάντως βρίσκεται κυρίως η Ουκρανία, η Ρωσία, η Κολομβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νιγηρία, η Βραζιλία, η Ανγκόλα, η Ιορδανία και η Βενεζουέλα. Και αυτό, επειδή σε κάθε χώρα από αυτές αρκετοί εν ενεργεία πολιτικοί φαίνεται να εμπλέκονται στο νέο οικονομικό σκάνδαλο. Να θυμίσουμε ότι πέντε χρόνια νωρίτερα, τα Panama Papers είχαν οδηγήσει στην πτώση δύο κυβερνήσεων, στην Ισλανδία και στο Πακιστάν για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Κύπρος έχει υποστεί ήδη ένα τεράστιο πλήγμα. Δεν πρόκειται μονάχα για την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου του προέδρου της Νίκου Αναστασιάδη. Προκύπτουν πολλές αμφιλεγόμενες οικονομικές δραστηριότητες Ρώσων ολιγαρχών, πολλοί από τους οποίους είχαν, μάλιστα, λάβει και τη χρυσή βίζα. Γεγονός που εκθέτει ακόμα περισσότερο την χώρα.

Αθλητές

Ο παγκόσμιος αθλητισμός πλήττεται από το σκάνδαλο μεγατόνων, καθώς είναι δεκάδες τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα. Μεταξύ αυτών είναι ο Γκουαρντιόλα, ο Ποτσετίνο, ο Χαβιέρ Μασεράνο, ο Ντι Μαρία και ο Κάρλος Αντσελότι.

Οι αντιδράσεις μέχρι στιγμής ποικίλουν. Κάποιοι αρνιούνται κάθε εμπλοκή. Άλλοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ