Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Αποκάλυψη: Πειθαρχική έρευνα από το ΔΣΑ σε βάρος του υπουργού (και δικηγόρου) Κωστή Χατζηδάκη

Μετά από αναφορά δικηγόρου μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΜεΡΑ25, διατάχθηκε έρευνα για τυχόν διάπραξη πειθαρχικού αδικήματος, επειδή δεν έχει συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δικηγόρων για το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Πειθαρχική έρευνα από το ΔΣΑ σε βάρος του υπουργού (και δικηγόρου) Κωστή Χατζηδάκη eurokinissi

Προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση σε βάρος του υπουργού Εργασίας και δικηγόρου (μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε αναστολή άσκησης επαγγέλματος λόγω της υπουργικής ιδιότητας) διέταξε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Ζήσης Κωνσταντίνου.

Χατζηδάκης

eurokinissi

διαμαρτυρία δικηγόρων

eurokinissi

Σε τι αφορά η πειθαρχική εξέταση

Η έρευνα αφορά καταγγελία για αγνόηση των θεσμικών οργάνων του δικηγορικού σώματος, μετά από αναφορά δικηγόρου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΜεΡΑ25, που ζήτησε να ελεγχθεί πειθαρχικά γιατί δε δέχτηκε να συναντήσει εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος σχετικά με το θέμα της αύξησης κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων.

διαμαρτυρία δικηγόρων

eurokinissi

Διαμαρτυρία

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα οι δικηγόροι προχώρησαν σε αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για την αύξηση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών από το 2023.

Στο πλαίσιο μάλιστα της συγκέντρωσης, παρέπεμψαν και σε δημοσίευμα του Documento για παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη όπου εμφανιζόταν με την κωδική ονομασία 5.046c.

διαμαρτυρία δικηγόρων

eurokinissi

«Κύριε υπουργέ, 5.046c εσάς σας ακούνε. Εσείς μας ακούτε; Όχι νέα αύξηση στις εισφορές», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο μήνυμα διαμαρτυρίας τους. Σε πανό που άνοιξαν έξω από την είσοδο του υπουργείου ανέγραφαν επίσης: «ΟΙ ΑΓΩΝ(Ι)ΕΣ ΘΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ».

διαμαρτυρία δικηγόρων

eurokinissi

Οι δικηγόροι εδώ και καιρό έχουν κατ’ επανάληψη ζητήσει αναστολή της εφαρμογής του μέτρου αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά δεν εισακούονται. Ωστόσο, όπως έχουν δηλώσει, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και καλούν κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσουν την απόφασή τους.

διαμαρτυρία δικηγόρων

eurokinissi

«Οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες – επιστήμονες βρίσκονται σε ασφυκτική κατάσταση και σε επίμονο κυβερνητικό οικονομικό διωγμό», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Ελλάδος. Ο ίδιος μάλιστα, αναφέρεται στο γεγονός ότι τη διετία 2020- 2021 που τα δικαστήρια έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα οι δικηγόροι έλαβαν μόνο την επιδότηση για κατάρτιση, παρά τη μεγάλη μείωση των δικαστικών πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό είχαν εκδώσει και ψήφισμα διαμαρτυρίας, όπου κατήγγειλαν για άλλη μία φορά την κυβερνητική στάση έναντι των δικηγόρων και την καλούσαν να στηρίξει άμεσα τον κλάδο, με την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ