Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη: Πλήρης αθώωση του Χρ.Τεντόμα για την προέλευση 800.000 ευρώ – Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα και η ομόφωνη απάντηση των δικαστών

Με ομόφωνη απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο νυν Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αθηναίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία. Απέδειξε πλήρως την προέλευση των χρημάτων, λένε οι δικαστές. H υπόθεση είχε ξεσπάσει λίγο τις εκλογές, με πολλούς να μιλούν για πολιτικές “απολήξεις” της υπόθεσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Πλήρης αθώωση του Χρ.Τεντόμα για την προέλευση 800.000 ευρώ – Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα και η ομόφωνη απάντηση των δικαστών Facebook/Χρήστος Τεντόμας

Σε πλήρη απαλλαγή του τέως αντιδημάρχου Αθηναίων και νυν αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αθηναίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Χρ. Τεντόμα, προχώρησε με ομόφωνη απόφασή της η Ελληνική Δικαιοσύνη. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με ομόφωνο βούλευμά του και μετά από απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα, δικαίωσε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τον Χρήστο Τεντόμα και μετά από πλήρη έλεγχο τον αθώωσε. Είχε προηγηθεί μια μακρά έρευνα που ξεκίνησε από την αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, όπως είχε αποκαλύψει το dikastiko.gr την περασμένη άνοιξη για εικαζόμενη ανακρίβεια στον Πόθεν Έσχες του, ποσού ύψους 800.000 ευρώ. Αμέσως μετά η Αρχή για τον έλεγχο Πόθεν έσχες υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με την κατηγορία “της υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, κατ’ εξακολούθηση και για ποσό 800.000 ευρώ”. Μετά από προκαταρκτική εξέταση και εν συνεχεία κύρια ανάκριση κατόπιν απαλλακτικής εισαγγελικής πρότασης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, εξέδωσε βούλευμά του με το οποίο ο Χρήστος Τεντόμας απαλλάχθηκε κάθε κατηγορίας.

Σε πλήρη απαλλαγή Τεντόμα προχώρησε η Δικαιοσύνη: Αληθείς

Το δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ως αληθείς τους ισχυρισμούς του ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από πλήρη φορολογικό έλεγχο και έλεγχο Τραπεζικών καταθέσεων και Πόθεν έσχες, κάτι που ειχε εισηγηθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας. Ο ίδιος αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, με δημόσια δηλωσή του είχε αναφέρει πως «είναι ακριβές ότι διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με τις Δηλώσεις Περιουσιακής μου Κατάστασης των ετών 2016 έως και 2021, που ως αιρετός, έχω υποχρέωση εκ του νόμου να υποβάλλω».

Ωστόσο, δήλωνε από τότε (και αποδείχτηκε και δικαστικά εν τέλει) ότι στο πόθεν έσχες «αναφέρονται αναλυτικά και πλήρως αιτιολογημένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο εμού όσο και της συζύγου μου. Σχετικά με το ποσό το οποίο αναφέρεται στα δημοσιεύματα και το οποίο βρίσκεται σε ελληνική τράπεζα, αφορά καταθέσεις που τηρεί η σύζυγός μου και η μητέρα της από το 1995 έως και σήμερα».

Προσέθετε δε πως «στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα παρασχεθούν όλα τα στοιχεία και με τρόπο αδιαμφισβήτητο η δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση και θα αρθεί κάθε σκιά. Η προσωπική μου διαδρομή είναι κρυστάλλινη και διαυγής».

Η ανακοίνωση ανέφερε: “Είναι ακριβές ότι διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με τις Δηλώσεις Περιουσιακής μου Κατάστασης των ετών 2016 έως και 2021, που ως αιρετός, έχω υποχρέωση εκ του νόμου να υποβάλλω.

Στις Δηλώσεις αυτές, αναφέρονται αναλυτικά και πλήρως αιτιολογημένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο εμού όσο και της συζύγου μου.

Σε πλήρη απαλλαγή Τεντόμα η Δικαιοσύνη

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σχετικά με το ποσό το οποίο αναφέρεται στα δημοσιεύματα και το οποίο βρίσκεται σε ελληνική τράπεζα, αφορά καταθέσεις που τηρεί η σύζυγός μου και η μητέρα της από το 1995 έως και σήμερα.

* Η απόκτησή του μεγαλύτερου μέρους τους, ανάγεται σε πηγές προ του 1995 (ήτοι πριν καν παντρευτώ), το δε υπόλοιπο προέρχεται από μισθώματα οικογενειακών ακινήτων.

* Όλα τα εισοδήματα μου είναι τεκμηριωμένα και αποδεδειγμένα καθ’ όλα νόμιμα ενώ έχουν ήδη εξαντληθεί και εξοφληθεί οι σχετικές φορολογικές υποχρεώσεις.

* Εξυπακούεται πως όλα έχουν δηλωθεί όπως προβλέπεται και στις Δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα παρασχεθούν όλα τα στοιχεία και με τρόπο αδιαμφισβήτητο η δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση και θα αρθεί κάθε σκιά.

Η προσωπική μου διαδρομή είναι κρυστάλλινη και διαυγής. Ως πολιτικό πρόσωπο και αιρετός, υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Αθηναίων ανελλιπώς από το 1990 βρίσκομαι υπό το φως και την κρίση των πολιτών οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να επιτρέψω στο ελάχιστο φήμες και διαδόσεις που με θίγουν και με προσβάλλουν”.

Προεκλογικός χρόνος” 

Η δημοσιοποίηση του θέματος σε χρόνο προεκλογικό (τόσο για τις βουλευτικές όπου κάποιοι επέμεναν πως είναι πιθανόν να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με την ΝΔ, όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έπονταν) οδήγησε πολλούς να αφήνουν να εννοηθεί πως υπήρχαν πολιτικές απολήξεις στο ζήτημα. Τελικά ο κ.Τεντόμας, εκκρεμούσης της δικαστικής διαδικασίας σε βάρος του (που οδήγησε στην αθώωσή του) , εκτέθηκε και πάλι στην κρίση των πολιτών της Αθήνας με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, οι οποίοι τον επιδοκίμασαν συντριπτικά με 9.000 σταυρούς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ