Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Εκλογοδικείο για “Σπαρτιάτες”: Τα πάνω- κάτω (;) στη Βουλή από τις ενστάσεις – Ζητείται να ανακατανεμηθούν οι έδρες στο κόμμα με το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο

Συζητήθηκαν οι ενστάσεις, που είχαν υποβληθεί κατά των αποτελεσμάτων και του κόμματος. Τι απαντά ο πρόεδρος Β. Στίγκας για το ρόλο Κασιδιάρη. Για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και του εκλογικού αποτελέσματος έκανε λόγο ο Κ. Μποτόπουλος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκλογοδικείο για “Σπαρτιάτες”: Τα πάνω- κάτω (;) στη Βουλή από τις ενστάσεις – Ζητείται να ανακατανεμηθούν οι έδρες στο κόμμα με το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συζητήθηκαν σήμερα στο Εκλογοδικείο οι “Σπαρτιάτες” και ειδικότερα οι ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου.

Ως προσφορότερος τρόπος αναπλήρωσης των βουλευτών των «Σπαρτιατών», εφόσον εκπέσουν, προβλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η κατάληψη των αντίστοιχων εδρών από τον πρώτο σε σταυρούς υποψήφιο του κόμματος που είχε το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Γεωργίου Χριστοδουλέα, όπως και της πρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρίας Ντούνη. Το Εκλογοδικείο συνήλθε στην πρώτη συνεδρίασή του μετά τις εκλογές  της 25ης Ιουνίου 2023.

Αρχικά, συζητήθηκε η ένσταση που συζητήθηκε του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού  Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου. Ο προσφεύγων ισχυρίστηκε πως νοθεύτηκε η λαϊκή βούληση αφού οι Σπαρτιάτες υποστηρίχθηκαν από τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τελικά και ο αρχηγός των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας τον ευχαρίστησε δημόσια μετά τις εκλογές.

Στο Εκλογοδικείο οι “Σπαρτιάτες”- Β. Στίγκας: «Δεν είμαι αχυράνθρωπος οποιουδήποτε» είπε για τον Κασιδιάρη

«Δεν θα δεχόμουν να είμαι αχυράνθρωπος οποιουδήποτε» είπε ο Βασίλης Στίγκας, σημειώνοντας πως δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με παρακρατικές οργανώσεις, αλλά και πως δεν έχει καμία επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη που λόγω «πικρίας» όπως είπε, διοχέτευσε τους οπαδούς του στους Σπαρτιάτες. Την ίδια στιγμή, ο κ. Στίγκας παραδέχθηκε ότι στήριξε την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές (Δήμο Αθηναίων)

Στο Εκλογοδικείο οι "Σπαρτιάτες"

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ζητήθηκε και αναβολή μέχρι την ολοκλήρωση της παραγγελίας του Αρείου Πάγου

Από την πλευρά του ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι το κόμμα Σπαρτιάτες δεν έχει κρυφή ηγεσία όπως θέλουν να υποστηρίζουν και ότι νομιμότητα συμμετοχής τους στις εκλογές κρίθηκε οριστικά από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Η δεύτερη ένσταση είναι κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατά το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών, στρέφονται ο Δημήτρης Παράβολος και η Φιλάνθη Αυραμέα. Εισηγήτρια στην υπόθεση ήταν η αρεοπαγίτης  Ελένη Θεοδωρακοπούλου.

Ο δικηγόρος του κ. Ζερβέα ζήτησε από το Εκλογοδικείο να αναβάλει τη λήψη απόφασης μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία που έχει ξεκινήσει για τους Σπαρτιάτες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Κ. Μποτόπουλος: «Υπήρξε εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και του αποτελέσματος»

Ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος συνήγορος εκ  των ενιστάμενων υποστήριξε ότι “πρέπει να ακυρωθούν οι εκλογές καθώς υπήρξε εξαπάτησή του εκλογικού σώματος και του εκλογικού αποτελέσματος και ότι η αναπλήρωση των εδρών των βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες να γίνει στο πρώτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ