Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

ΑΠΘ: “Καμία εμπλοκή της Πρυτανικής Αρχής στην επέμβαση για την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική”

"Είναι αυτονόητο ότι αποβλέπουμε και αγωνιζόμαστε να επανέλθουν όλες οι πανεπιστημιακές λειτουργίες σε καθεστώς κανονικότητας", τονίζεται στην ανακοίνωση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΑΠΘ: “Καμία εμπλοκή της Πρυτανικής Αρχής στην επέμβαση για την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική” thesstoday.gr

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΠΘ για την επέμβαση της ΕΛΑΣ με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Νομικής σχολής, τονίζοντας ότι “η Πρυτανική Αρχή δεν είχε καμία εμπλοκή στην εκκένωση της κατάληψης από δυνάμεις της Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νομική Σχολή”.

Ανακοίνωση ΑΠΘ για εκκένωση κατάληψης Νομικής: Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η Πρυτανική Αρχή του ΑΠΘ ουδεμία εμπλοκή είχε στην επέμβαση που έγινε για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής Σχολής. Εδώ και δυο χρόνια, με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ, δεν απαιτείται άδεια ή και κλήση από τις πρυτανικές αρχές προς τις δημόσιες αρχές για να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου, όταν οι τελευταίες διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις. Η επέμβαση στο κτίριο της Νομικής Σχολής φαίνεται να έγινε σε αυτό το πλαίσιο.

Είναι αυτονόητο ότι αποβλέπουμε και αγωνιζόμαστε να επανέλθουν όλες οι πανεπιστημιακές λειτουργίες σε καθεστώς κανονικότητας. Για να διαφυλάξουμε το αγαθό της κοινωνικής ειρήνης επιθυμούμε, όμως, η επαναφορά αυτή να γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιομορφίες της περίστασης και την υφιστάμενη κατάσταση στα πανεπιστήμια.

Ανακοίνωση ΑΠΘ για εκκένωση κατάληψης Νομικής

thesstoday.gr

Πορεία διαμαρτυρίας

Επιπλέον, διαμαρτυρία έξω από το κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, νωρίτερα, μέλη φοιτητικών παρατάξεων, μετά την επέμβαση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική Σχολή.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο Διοίκησης ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μην υπάρχει παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα μετά την επέμβαση της ΕΛΑΣ και την εκκένωση της κατάληψης, μέλη φοιτητικών συλλόγων προχώρησαν ξανά σε κατάληψη της Νομικής Σχολής, με σκοπό, όπως είπαν, να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι αύριο που θα πραγματοποιήσουν συνέλευση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ