Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Άρειος Πάγος για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης: “Παραμένουμε πιστοί στην άσκηση του καθήκοντός μας, υπό οιεσδήποτε συνθήκες και κινδύνους”

"Επισημαίνουμε την ανάγκη τοποθέτησης και λειτουργίας σε κάθε δικαστικό κατάστημα της Χώρας ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισερχόμενης αλληλογραφίας για την ανίχνευση πιθανού επικίνδυνου περιεχομένου" τονίζεται στην ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρειος Πάγος για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης: “Παραμένουμε πιστοί στην άσκηση του καθήκοντός μας, υπό οιεσδήποτε συνθήκες και κινδύνους” Eurokinissi

Το Δικαστικό Σώμα της χώρας  ορθώνει “τοίχος” προστασίας για τους δικαστές και τους εισαγγελείς, με αφορμή την βόμβα που ανιχνεύτηκε και εξουδετερώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο της συμπρωτεύουσας. Ο Άρειος Πάγος το πρωί της Τρίτης εξέδωσε ανακοίνωση για τη βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στην οποία εκφράζει “τον έντονο προβληματισμό του για την τη στοχοποίηση, για μια ακόμη φορά, Δικαστικών Λειτουργών, που επιτελούν το έργο της εφαρμογής των νόμων”. 

Επιπροσθέτως στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: “ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ότι παραμένουμε πιστοί στην άσκηση του καθήκοντός μας, υπό οιεσδήποτε συνθήκες και κινδύνους”.

Άρειος Πάγος για βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστήριου

“Με αφορμή την αποστολή εκρηκτικού δέματος – επιστολής, προς την Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, που, κατά τύχη αγαθή, έγινε έγκαιρα αντιληπτό και εξουδετερώθηκε, πριν ανοιγεί και εκραγεί, με τις εντεύθεν απρόβλεπτες συνέπειες,

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την βαθιά μας λύπη, αλλά και τον έντονο προβληματισμό μας για τη στοχοποίηση, για μια ακόμη φορά, Δικαστικών Λειτουργών, που επιτελούν το έργο της εφαρμογής των νόμων.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ την ανάγκη τοποθέτησης και λειτουργίας σε κάθε δικαστικό κατάστημα της Χώρας ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισερχόμενης αλληλογραφίας για την ανίχνευση πιθανού επικίνδυνου περιεχομένου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η απρόσκοπτη πρόσβαση στις δικαστικές υπηρεσίες των πολιτών, των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων, και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ότι παραμένουμε πιστοί στην άσκηση του καθήκοντός μας, υπό οιεσδήποτε συνθήκες και κινδύνους.

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Αρεοπαγίτης, Εκπρόσωπος Τύπου του Αρείου Πάγου                                            

Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Εκπρόσωπος Τύπου της  Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου”

Η βόμβα που εξερράγη το 2010

Η υπόθεση επανέφερε στις μνήμες την βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί στις 14 Μαΐου του 2010, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ήταν 1.30 μετά το μεσημέρι, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στις δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στο ημιυπόγειο. Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκε ένας δικαστικός επιμελητής, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του κτηρίου. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ένα σε γραφείο εφημερίδας και το άλλο σε τηλεοπτικό σταθμό.

Μετά το “χτύπημα” – για το οποίο δεν υπήρχε ανάληψη ευθύνης – ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της πόλης, με πιο χαρακτηριστικό την τοποθέτηση μηχανημάτων ανίχνευσης X-RAY στην κεντρική είσοδο του κτηρίου και την εφαρμογή κανόνων ελέγχου.

Δεν ήταν λίγες φορές βέβαια που “φαρσέρ” προειδοποίησαν για τοποθέτηση βόμβας – μάλλον σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν τη ματαίωση μίας δίκης – προκαλώντας πάντως εκκένωση του μεγάρου βάσει σχετικού σχεδίου που είχε καταρτιστεί μετά την έκρηξη του 2010.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ