Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Άρειος Πάγος καλεί “Σπαρτιάτες”: Οι βουλευτές καλούνται από την Γ. Αδειλίνη ως ύποπτοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος – ΒΙΝΤΕΟ

Είχε προηγηθεί μετά από σχετικό αίτημα της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου η άρση της ασυλίας τους από τη Βουλή στις 9 Νοεμβρίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρειος Πάγος καλεί “Σπαρτιάτες”: Οι βουλευτές καλούνται από την Γ. Αδειλίνη ως ύποπτοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος – ΒΙΝΤΕΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Άρειος Πάγος καλεί τους “Σπαρτιάτες” ως ύποπτους για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. Ειδικότερα, οι 10 βουλευτές του κόμματος των «Σπαρτιατών» και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος  Φλώρος, έλαβαν κλήσεις από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για την υπόθεση.

Άρειος Πάγος καλεί "Σπαρτιάτες"

Γεωργία Αδειλίνη

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός τους καλεί να παρέχουν εξηγήσεις την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, αλλά αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία.

Άρειος Πάγος καλεί “Σπαρτιάτες”: «Προσέφεραν μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Κασιδιάρη»

Σύμφωνα με το εισαγγελικό έγγραφο της κυρίας Αδειλίνη που μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης είχε πάει στη Βουλή, αναφερόταν όπως έγραψε το dikastiko.gr  πως «οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Μετά το αίτημα εξάλλου στις 9 Νοεμβρίου η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών για να καταθέσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Κατά την εισαγγελέα του Άρειου Πάγου οι 11 βουλευτές θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις «σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους. Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές.».

Στίγκας

EUROKINISSI

Οι καταγγελίες Στίγκα για πρακτικές Greek Mafia

Η εισαγγελική έρευνα είχε ανοίξει μετά τις δημόσιες καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, που έκανε λόγο για πρακτικές Greek mafia στο κόμμα. Η κ. Αδειλινη είχε ζητήσει την άρση ασυλίας των εξής βουλευτών:

1) Αθανάσιος Χαλκιάς 2) Χαράλαμπος Καστιβαρδάς  3) Γεώργιος Μανούσος 4) Αλέξανδρος Ζερβέας 5) Ιωάννης Δημητροκάλλης 6) Διονύσιος Βαλτογιάννης, 7) Γεωργίος Ασπιώτης 8) Μιχαήλ Γαυγιωτάκης 9) Ιωάννης Κόντης 10) Πέτρος Δημητριάδης και 11) Κωνσταντίνος Φλώρος (ανεξάρτητος πλέον).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ