Σάββατο 03 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Αυτό είναι το κείμενο της πρώτης αγωγής αποζημίωσης κατά της Αττικής Οδού – Πώς περιγράφει το Γολγοθά της μία εργαζόμενη γυναίκα, όπως κατατέθηκε από τον δικηγόρο της Ι. Καλαβρή

Ζητάει αποζημίωση 10.000 ευρώ από την εταιρεία διαχείρισης. Μηνυτήρια αναφορά και για την ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας στη Λιβαδειά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτό είναι το κείμενο της πρώτης αγωγής αποζημίωσης κατά της Αττικής Οδού – Πώς περιγράφει το Γολγοθά της μία εργαζόμενη γυναίκα, όπως κατατέθηκε από τον δικηγόρο της Ι. Καλαβρή eurokinissi

Αττική Οδός: Συγκλονίζουν οι περιγραφές της γυναίκας που έμεινε επί 16 ώρες εγκλωβισμένη στον αυτοκινητόδρομο και αποφάσισε να διεκδικήσει δικαστικά αποζημίωση 10.000 ευρώ.

Το κείμενο της αγωγής αποκαλύπτει το dikastiko.gr, στο οποίο αναφέρει πως ακολουθώντας την καθημερινή της διαδρομή υπήρξαν ελλιπείς ενημερώσεις για την αποφυγή εγκλωβισμού της από τις εξόδους της Αττικής.

Όπως λέει εισήλθε στην Αττική Οδό «έχοντας την άποψη ότι η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ είναι ένας ασφαλής δρόμος στον οποίο έπρεπε να βρίσκομαι υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Την τελευταία φορά μάλιστα που εισήλθα στην Αττική Οδό η λωρίδα αυτόματης διέλευσης δεν λειτουργούσε. Αντ’ αυτού το e-pass σκάναρε υπάλληλος, πλην όμως δεν υπήρξε ούτε από αυτόν κάποια ενημέρωση σχετικά με το πως εξελισσόταν η κατάσταση εντός του αυτοκινητοδρόμου της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ η οποία ήταν πλέον έκρυθμη».

Αττική Οδός

eurokinissi

Αττική Οδός: Οι αποτυχείς απόπειρες επικοινωνίας

«Όλες μου οι προσπάθειες να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με την εναγόμενη εταιρεία απέβησαν άκαρπες, καθώς στις λίγες φορές που κατάφερα να συνδεθώ με κάποιον υπάλληλο στην τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης της Αττικής Οδού (1024) δεν μου παρείχαν καμία απολύτως ενημέρωση για την κατάσταση και απλά αρκούνταν στο να μου ζητήσουν να κάνω λίγη υπομονή» υποστηρίζει.

Και προσθέτει: «Καθώς πλέον είχε αρχίσει να νυχτώνει και όντας στο τιμόνι σχεδόν 8 ώρες άφησα το εταιρικό αυτοκίνητο που οδηγούσα και περπάτησα μέσα στο χιόνι αναζητώντας ένα ζεστό μέρος που θα μπορούσα να σταθώ έστω και για λίγο τη στιγμή που ο υδράργυρος βρισκόταν ήδη υπό του μηδενός».

Είναι χαρακτηριστικά όσα αναφέρει πως «εξαντλημένη τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά κατόρθωσα να φτάσω στην κατοικία μου τα ξημερώματα της Τρίτης 25/01/2022 στις 05:10 και έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 16 ώρες εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό».

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την αγωγή

Νέα μηνυτήρια αναφορά για την αμαξοστοιχία στη Λιβαδειά

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς προχώρησαν επιβάτες αμαξοστοιχίας  που ακινητοποιήθηκε έξω από την πόλη της Λιβαδειάς, σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο των Μαρίνας Δαλιάνη και Χάρη Λαδή, το οποίο επισημαίνει πως θα ενεργοποίησε και σχετική εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό.

«Η ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας IC-54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) έξω από την πόλη της Λιβαδειάς και η εν στάσει σύγκρουσή της με έτερη μηχανή του ΟΣΕ, με συνέπεια τον πολύωρο εγκλωβισμό των επιβατών, την έκθεση αυτών σε κίνδυνο ζωής και την κατά περίπτωση πρόκληση σωματικών βλαβών, έχουν σοκάρει το πανελλήνιο. Τα γεγονότα αυτά απαιτούν αναμφίβολα, παράλληλα με τον έλεγχο της υπόθεσης από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και την ενδεχόμενη έγερση αστικών αξιώσεων από την πλευρά των παθόντων, ενδελεχή διερεύνηση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την αναζήτηση των υπαιτίων των τελεσθέντων αδικημάτων» αναφέρουν.

EUROKINISSI

«Οι επιβάτες της εν λόγω αμαξοστοιχίας βίωσαν τις συνέπειες ανεπίτρεπτων σφαλμάτων και ολιγωριών, ενώ η προκλητική απουσία των υπευθύνων κατά τη μακρά διάρκεια του εγκλωβισμού τους επέτεινε τον εις βάρος τους κίνδυνο. Η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στο βασικό μέσο σταθερής τροχιάς που συνδέει τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας αποτελεί ένα φαινόμενο ασύνηθες σε τέτοια έκταση στο δυτικό κόσμο, για το οποίο μέχρι και σήμερα ουδείς έχει λογοδοτήσει» προσθέτουν.

Και καταλήγουν: «Το δικηγορικό μας γραφείο, εκπροσωπώντας μεγάλο αριθμό επιβατών της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, προτίθεται να ενεργοποιήσει την εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, καταθέτοντας τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, σχετική μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ