Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Αυτό είναι το νέο κτίριο – προέκταση των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης; Τί “έφερε” η επίσκεψη Τσιάρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε το κτίριο μαζί με τον κ. Καλαφάτη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτό είναι το νέο κτίριο – προέκταση των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης; Τί “έφερε” η επίσκεψη Τσιάρα thestival.gr

Στον αριθμό 12 της οδού Μοσκώφ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το νέο κτίριο – προέκταση των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, κτίριο που έχει προκριθεί ως λύση για την επέκταση του δικαστικού μεγάρου της πόλης.

Το θέμα της επέκτασης του υπάρχοντος κτιρίου έχει ιστορία 30 ετών. Τότε λόγω αύξησης της δικαστικής ύλης άρχισαν να κλείνουν τα αίθρια του δικαστικού μεγάρου και να μετατρέπονται σε γραφεία.

Πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο έχουν ασχοληθεί τουλάχιστον πέντε πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και περισσότεροι από δέκα Υπουργοί Δικαιοσύνης.

Μέχρι σήμερα δεν είχε βρεθεί λύση.

Φρικιαστική δολοφονία 40χρονης

Ως ιδανική λύση είχε προταθεί να αποδοθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το κτίριο του ΙΚΑ Πύλης Αξιού, το οποίο όμως ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας και στεγάζει τη μοναδική δημόσια υγειονομική μονάδα της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι υγειονομικοί και άλλοι παράγοντες από τον χώρο της Υγείας είχαν θέσει βέτο για το εν λόγω σχέδιο.

Ιδανική λύση η πρόταση Καλαφάτη

Εδώ και λίγους μήνες, ο Υπουργός Μακεδονίας & Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ανέλαβε πρωτοβουλία για την εξεύρεση μια λύσης που θα ικανοποιεί τους πάντες. Εντόπισε το κτίριο της οδού Μοσκώφ πίσω από το υπάρχον δικαστικό μέγαρο, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων. Το μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου κτιρίου είναι ότι ανήκει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του σε έναν ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε το κτίριο μαζί με τον κ. Καλαφάτη. Ο κ. Τσιάρας δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της έρευνας του κ. Καλαφάτη. Πλέον αναζητείται τρόπος για να περάσει το κτήριο στο ελληνικό δημόσιο και να προετοιμαστεί για να στεγάσει κάποιες από τις δικαστικές υπηρεσίες της πόλης. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λύση βρίσκει σύμφωνους τόσο τους δικηγόρους όσο και τους δικαστικούς. Σπεύδει στη Ρόδο ο υπουργός Δικαιοσύνης

Αν τελικώς προχωρήσει η λύση “Καλαφάτη” είναι πολύ πιθανό να υλοποιηθεί το όνειρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για δημιουργία «πλατείας Δικαιοσύνης». Η πλατεία θα είναι το τρίγωνο που σχηματίζουν το σημερινό δικαστικό μέγαρο, το κτίριο του Δημόκριτου που στεγάζει το Διοικητικό Εφετείο και Πρωτοδικείο στην οδό Φράγκων και το κτίριο της οδού Μοσκώφ. Πάγια πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είναι να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος σε ένα μεγάλο πάρκο που θα αποτελεί στολίδι για τη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: thestival

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ