Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Αυτοδικαίως παύεται ο πρώην δικαστής – στέλεχος της ΑΕΠΠ, που καταγγέλθηκε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις – Στη θέση του η Μαίρη Σαρπ

Γνωρίζοντες καλά τα πράγματα, επισημαίνουν ότι στην νέα αρχή που θα δημιουργηθεί από την συνένωση, επικεφαλής θα είναι η τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σαρπ, η οποία αποχώρησε χθες από το δικαστικό Σώμα, λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου προβλεπομένου ορίου ηλικίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτοδικαίως παύεται ο πρώην δικαστής – στέλεχος της ΑΕΠΠ, που καταγγέλθηκε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις – Στη θέση του η Μαίρη Σαρπ Freepik

Του Παναγιώτη Τσιμπούκη

Αυτοδικαίως παύεται από τα καθήκοντά του το βασικό στέλεχος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην πρόεδρος Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων, ο οποίος όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr, καταγγέλλεται από γυναίκες εργαζόμενες στην ΑΕΠΠ για σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και όχι μόνο. Η συμπεριφορά του εν λόγω στελέχους, όπως και οι ενέργειές του βρίσκονται ήδη υπό εισαγγελική έρευνα.

Και παύεται από τα καθήκοντά του, καθώς το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για την συνένωση της ΑΕΠΠ με την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ). Από την συνένωση αυτή η νέα Αρχή που θα συσταθεί, θα διατηρήσει τον τίτλο της δεύτερης, δηλαδή, της ΕΑΑΔΗΣΥ.

Αντικατάσταση

Η πρόταση της συνένωσης των δύο αυτών αρχών έγινε μετά από πρόταση του αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου, σε συνεργασία με τον καθ΄ ύλην υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Παράλληλα, γνωρίζοντες καλά τα πράγματα, επισημαίνουν ότι στην νέα αρχή που θα δημιουργηθεί από την συνένωση, επικεφαλής θα είναι η τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ, η οποία αποχώρησε χθες από το δικαστικό Σώμα, λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου προβλεπομένου ορίου ηλικίας.

Βασικό κριτήριο επιλογής της κυρίας Σάρπ για την εν λόγω θέση είναι η γενικότερη προσφορά της από την θέση της προέδρου του ΣτΕ και η εμπειρία που έχει συλλέξει επί σειρά ετών με την ιδιότητα της προέδρου του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ (πριν προαχθεί σε πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου) το οποίο έχει ως αντικείμενο φορολογικά, τελωνειακά και οικονομικά θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει καταγγελθεί από γυναίκες εργαζόμενες στην ΑΕΠΠ με επιστολή τους σε Πρωθυπουργό, υπουργούς, κ.λπ., ότι ο πρώην πρόεδρος Εφετών πλέον των σεξουαλικών πιέσεων τις οποίες, όπως καταγγέλλουν, δέχθηκαν προκειμένου να ενδώσουν στις επιθυμίες του, δέχτηκαν και εξευτελιστικές πιέσεις και διάφορες άλλες προτάσεις, αλλά και εκβιάσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ