Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Αυτοί είναι οι 3 νέοι αντιπρόεδροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους – Πότε θα επιλεγούν αυτοί του Αρείου Πάγου

Το υπουργικό Συμβούλιο στην αρχή της βδομάδας επέλεξε τους 3 νέους αντιπροέδρους του ΝΣΚ και τους 4 του Συμβουλίου Συμβουλίου Επικρατείας. Στο τέλος του καλοκαιριού πιθανότατα και οι νέοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτοί είναι οι 3 νέοι αντιπρόεδροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους – Πότε θα επιλεγούν αυτοί του Αρείου Πάγου freepik

Τρεις νέους αντιπροέδρους έχει απο την αρχή της βδομάδας του Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) αφού το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και επέλεξε να προαχθούν για την πλήρωση των τριών κενών οργανικών θέσεων Αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους οι:

1) Αφροδίτη Κουτούκη,

2) Δήμητρα Κεφαλά,

3)Αντώνιος Τατσόπουλος.

Στο ΣτΕ

Παράλληλα, όπως έγραψε το dikastiko.gr το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στην προαγωγή τεσσάρων αντιπροέδρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έπειτα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα.

Σε αντιπροέδρους προήχθησαν οι σύμβουλοι Επικρατείας:

1)Ευθύμιος Αντωνόπουλος,

2)Παναγιώτα Καρλή,

3)Διομήδης Κυριλόπουλος και

4) Κωνσταντίνος Κουσούλης.

Ειδικό Δικαστήριο

EUROKINISSI

Στον Άρειο Πάγο

Ταυτόχρονα , με τα υπάρχοντα δεδομένα, καθυστερεί ακόμα (περισσότερο απο άλλες χρονιές) η προαγωγή αρεοπαγιτών στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Η επιλογή τοποθετείται προς τα τέλη Αυγούστου, αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά εν μέσω θέρους. Μάλιστα θα πρέπει να επιλεγούν συνολικά 5 αντιπρόεδροι αφού στις 30 Ιουνίου αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης οι :

1) Μαρία Νικολακέα,

2) Κωστούλα Φλουρή – Χαλεβίδου,

3) Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου,

4) Γρηγόριος Κουτσοκώστας και

5) Λουκάς Μόρφης 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ