Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Αλλαγή “σελίδας” στην ηγεσία της Δικαιοσύνης: Αποχωρούν σήμερα από το δικαστικό Σώμα 26 ανώτατοι και ανώτεροι δικαστές και εισαγγελείς

Ποιοι αποχωρούν (λόγω συνταξιοδότησης) από τον Άρειο Πάγο και ποιοι από το ΣτΕ. Κανένας δικαστής δεν αποχωρεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλλαγή “σελίδας” στην ηγεσία της Δικαιοσύνης: Αποχωρούν σήμερα από το δικαστικό Σώμα 26 ανώτατοι και ανώτεροι δικαστές και εισαγγελείς EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αλλαγή “σελίδας” στην ηγεσία της Δικαιοσύνης σηματοδοτεί η τελευταία ημέρα σήμερα του τρέχοντος δικαστικού έτους καθώς αποχωρούν λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου συνταγματικού προβλεπόμενου ορίου ηλικίας, που είναι το 67ο έτος, συνολικά 26 δικαστές και εισαγγελείς από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) όπως έγραψε το dikastiko.gr 

Αντίθετα, από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν αποχωρεί κανένας δικαστής.

Ηγεσία της Δικαιοσύνης

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ηγεσία της Δικαιοσύνης: Ποιοι αποχωρούν από τον Άρειο Πάγο

Ειδικότερα, από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, 5 αντεισαγγελείς, 5 αντιπρόεδροι και 11 αρεοπαγίτες. Μεταξύ αυτών που αποχωρούν είναι και η αρεοπαγίτης ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση της Vovartis, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Αναλυτικά, από τον Άρειο Πάγο αποχωρεί μετά από μία τρίχρονη θητεία στη θέση του εισαγγελέα ο Βασίλης Πλιώτας.

Ηγεσία της Δικαιοσύνης

dikastiko.gr

Μαζί με τον κ. Πλιώτα αποχωρούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελoς Ζαχαρής (το 2020 διερεύνησε τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis), Αvαστασία Δημητριάδoυ, Ζαχαρίας Κοκκινάκης, Χαράλαμπoς Μωϋσίδης και Παναγιώτης Αθανασίου.

Ακόμη, αποχωρούν από τον Άρειο Πάγο οι αντιπρόεδροι Μαρία Νικoλακέα, Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Γρηγόριoς Κoυτσoκώστας και Λoυκάς Μόρφης.

Επίσης, από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν οι αρεοπαγίτες Κωvσταvτίvα Μαυρικoπoύλoυ, Θεόδωρoς Μαvτoύβαλoς, Πελαγία Ακάσoγλoυ, Κωvσταvτίvα Αλεβιζoπoύλoυ, Αvαστασία Μoυζάκη, Άvvα Φωτoπoύλoυ-Iωάvvoυ, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Μαρία Αvδρικoπoύλoυ, Ευστάθιoς Νίκας, Σoφία Πoλύζoυ-Θεoχαρίδη και Άννα Αγγελάτου-Βασιλείου.

Ηγεσία της Δικαιοσύνης: Ποιοι αποχωρούν από το ΣτΕ

Παράλληλα, από το Συμβούλιο της Επικρατείας αποχωρεί ο πρόεδρός του, , Δημήτρης Σκαλτσούνης. ο οποίος είναι τακτικό μέλος του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση της Νovartis, 2 αντιπρόεδροι και μία σύμβουλος Επικρατείας.

Ηγεσία της Δικαιοσύνης

dikastiko.gr

Αποχωρούν επίσης όπως σημειώνει το ΑΠΕ, οι αντιπρόεδροι Μαρία Καραμανώφ και Αικατερίνη Χριστοφορίδου, καθώς και η σύμβουλος Επικρατείας Αγάπη Γαλενιανού-Χαλκιαδάκη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ