Αυτός είναι ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος που προσέλαβε η Εύα Καϊλή – Την Τετάρτη η ευρωβουλευτής θα βρεθεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο

Ο Αντρέι Ριζόπουλος ανέλαβε την υπεράσπισή της. Πρόκειται για γνωστό ποινικολόγο των Βρυξελλών.

NEWSROOM
Αυτός είναι ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος που προσέλαβε η Εύα Καϊλή – Την Τετάρτη η ευρωβουλευτής θα βρεθεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο

Με την ανακοίνωσή από την ομοσπονδιακή εισαγγελία πως θα παρουσιαστεί την Τετάρτη μαζί με τους άλλους συλληφθέντες ενώπιον του προδικαστικού τμήματος, η Εύα Καϊλή οργανώνει την υπερασπιστική της γραμμή και φέρεται να έχει προσλάβει για συνήγορο τον Αντρέι Ριζόπουλος, Βέλγο ποινικολόγο με ελληνικές ρίζες, ο οποίος θεωρείται εκ των κορυφαίων ποινικολόγων στις Βρυξέλλες.

Η Εύα Καϊλή φέρεται να δηλώνει άγνοια για το QatarGate, ενώ όπως έγραψε το dikastiko.gr, «δείχνει» τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, στον οποίο φέρεται να επέρριψε τις ευθύνες για τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της. Η ίδια από τις πρώτες της καταθέσεις δήλωσε ότι είχε αντιληφθεί τις συνεργασίες του συντρόφου της, με τον πρώην προϊστάμενό του, ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς και του είχε επιστήσει την προσοχή.

Αρνήθηκε ωστόσο οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμειξη της, στις δουλειές του συντρόφου της καθώς, όπως υποστήριξε, δεν ελέγχει τα έγγραφά ή τον προσωπικό του υπολογιστή. Μάλιστα δήλωσε ξαφνιασμένη από αυτές τις αποκαλύψεις.

Οι δικαστικές αρχές, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισης να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ακόμη και με βραχιολάκι, ενώ υπάρχει μια πληροφορία που λέει ότι μέσω του δικηγόρου της υποβλήθηκε αίτημα να παραιτηθεί και η ίδια αρνήθηκε.

Freepik

Εύα Καϊλή: Την Τετάρτη ενώπιον του προδικαστικού τμήματος – Ανακοίνωση ομοσπονδιακής εισαγγελίας

Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία αναφέρει ότι «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν προσαχθεί έξι άτομα. Τέσσερα από αυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν συλληφθεί. Αυτοί οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ