Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Δ. Βερβεσός για τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση Μπελέρη: “Παραβιάζονται θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου και δίκαιης δίκης”

Συνάντηση στον ΔΣΑ με τον δικηγόρο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Παράσταση αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην επανεξέταση παράτασης ή μη της προφυλάκισης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δ. Βερβεσός για τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση Μπελέρη: “Παραβιάζονται θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου και δίκαιης δίκης” (Eurokinissi/Facebook)

Σε νέα παρέμβαση προχώρησαν οι δικηγόροι της χώρας για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, όπου ο Δημήτρης Βερβεσός για τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση Μπελέρη δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Eugen Gjyzari κατά τη συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΔΣΑ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, «παραβιάζονται οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου και της δίκαιης δίκης και επεσήμανε την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων της αναγνωρισμένης δικαϊκώς ελληνικής μειονότητας».

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος ενημέρωσε αναλυτικά για τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου και την εν γένει δικαστική πορεία της υπόθεσης. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο νομικός Σύμβουλος της Ολομέλειας Λάμπρος Αντωνίου και ο δικηγόρος Αθηνών Άρης Κατσαλίδας.

Βερβεσός για προφυλάκιση Μπελέρη

dsa.gr

Βερβεσός για προφυλάκιση Μπελέρη: Παράσταση αντιπροσωπείας στην επανεξέταση του αιτήματος

Το «παρών» θα δώσει αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη συζήτηση της εκ νέου επανεξέτασης της προφυλάκισης Μπελέρη. Αυτό ενημέρωσε ο κ. Βερβεσός τον πληρεξούσιο δικηγόρο του δημάρχου, παραπέμποντας σε σχετική πρόσφατη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφερόταν: «Η Συντονιστική Επιτροπή με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά την παρατεινόμενη προφυλάκιση του πρόσφατα εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι-Διονυσίου Μπελέρη, η οποία προφανώς και συνδέεται με την επικείμενη ανάληψη των καθηκόντων του, κατά παράβαση των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων της αναγνωρισμένης δικαϊκώς ελληνικής μειονότητας.

Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε αντιπροσωπεία της να παρευρεθεί στην δίκη του Φρέντι-Διονυσίου Μπελέρη, όπου θα κριθεί εκ νέου η παράταση ή μη της προφυλάκισής του και θα ζητήσει από τον Ευρωπαϊκό Δικηγορικό Σύλλογο (CCBE) και Ευρωβουλευτές να μετάσχουν στην αντιπροσωπεία αυτή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ