Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Debate πολιτικών αρχηγών: Με πιο ελεύθερους όρους η διεξαγωγή στις 15 Ιουνίου – Δεκτές οι προτάσεις των δημοσιογράφων – ΒΙΝΤΕΟ

Τι αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή. Θα υπάρχει δικαίωμα ελεύθερης ερώτησης και διευκρινιστικών μετά την τοποθέτηση των αρχηγών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Debate πολιτικών αρχηγών: Με πιο ελεύθερους όρους η διεξαγωγή στις 15 Ιουνίου – Δεκτές οι προτάσεις των δημοσιογράφων – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

“Κλείδωσαν” οι όροι του debate μεταξύ των 5 πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διακομματικής Επιτροπής, που συνεδρίασε την Πέμπτη 8 Ιουνίου και έκανε δεκτές τις προτάσεις των δημοσιογράφων για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας.

Σύμφωνα με αυτές το debate που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 9 μ.μ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, αναμένεται να επικρατήσουν πιο ελεύθεροι κανόνες.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού, αποφασίστηκε να γίνουν δεκτές οι προτάσεις των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο debate, όπως αυτές κατατέθηκαν από τον κ. Γιώργο Κουβαρά που συμμετείχε στη σύσκεψη ως εκπρόσωπός τους.

Στο πλαίσιο εξασφάλισης της ισότιμης κατανομής του χρόνου για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, συμφωνήθηκε ομόφωνα να δοθεί η δυνατότητα στον εκάστοτε δημοσιογράφο:

* Να υποβάλει μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας προς έναν πολιτικό αρχηγό. Η ερώτηση θα διατυπώνεται στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας και η σειρά των ερωτώντων θα καθοριστεί κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργήσουν οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι.

* Να θέσει μία επιπλέον διευκρινιστική ερώτηση προς έναν πολιτικό αρχηγό εντός της θεματολογίας που συζητείται κάθε φορά. Η διευκρινιστική ερώτηση θα προηγείται χρονικά της ερώτησης ελεύθερης θεματολογίας.

Debate πολιτικών αρχηγών: Οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν

Υπενθυμίζεται ότι η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

1 η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2 η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3 η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4 η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5 η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

6 η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και  Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

debate πολιτικών αρχηγών

Eurokinissi

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ