Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Debate πολιτικών αρχηγών: Οριστικά στις 15 Ιουνίου η διεξαγωγή του – Οι όροι της τηλεμαχίας – ΒΙΝΤΕΟ

Τι αποφασίστηκε στη Διακομματική Επιτροπή. Οι ενότητες που θα συζητηθούν και το ενδεχόμενο ελεύθερης ερώτησης προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Debate πολιτικών αρχηγών: Οριστικά στις 15 Ιουνίου η διεξαγωγή του – Οι όροι της τηλεμαχίας – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

«Κλείδωσε» κατόπιν ομόφωνης απόφασης στη Διακομματική Επιτροπή η ημερομηνία διεξαγωγής του τηλεοπτικού debate ενόψει των επερχόμενων εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Ειδικότερα, όπως έγραψε το dikastiko.gr, η Διακομματική Επιτροπή Βουλευτικών Εκλογών συνεδρίασε την Τρίτη 6 Ιουνίου με βασικό θέμα συζήτησης τον καθορισμό του πλαισίου διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. 

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης στη συνεδρίαση υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας Καλλιόπης Σπανού, ορίστηκε ότι η τηλεοπτική αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Παράλληλα, φαίνεται πως το συντονισμό και της νέας τηλεοπτικής αναμέτρησης των πέντε πολιτικών αρχηγών θα κληθεί να αναλάβει εκ νέου ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς.

Τι αποφασίστηκε για το debate: Πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής

Αναλυτικά, η θεματολογία θα περιλαμβάνει και πάλι τις ακόλουθες ενότητες:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα 

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος 

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια 

6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Επιπλέον, προτάθηκε να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες δημοσιογράφους να υποβάλουν μία ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό.

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 14:00, παρουσία εκπροσώπου των δημοσιογράφων που θα οριστεί από τα έξι τηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να συζητηθεί η παραπάνω πρόταση και να οριστικοποιηθούν οι όροι διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης. 

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ