Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Επισήμως χωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών – Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση

Στις 6 Ιουνίου οι αποφάσεις της Διακομματικής Επιτροπής για τη διενέργεια debate

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επισήμως χωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών – Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση Eurokinissi

Σε πλήρη υιοθέτηση της ομόφωνης απόφασης της Διακομματικής Επιτροπής προχώρησαν οι υπουργοί Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού και Επικρατείας Βασίλης Σκουρής, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου ορίζεται πως δεν υπάρχουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με μόνη επισήμανση της ισότιμης μεταχείρισής τους από τα ΜΜΕ.

«Δεδομένου ότι οι υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 δεν καταλαμβάνονται από τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 3023/2002 (Α’ 146), της παρ. 2 του άρθρου 18 του π.δ. 15/2022 (Α’ 39) και της παρ. 2 του άρθρου 47 του π.δ. 26/2012 (Α’ 57), εφαρμόζονται οι κανόνες δεοντολογίας ως προς την άμεση και έμμεση προβολή τους, ιδίως δε η αρχή της ισότιμης μεταχείρισής τους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης» αναφέρεται.

Εκλογές 25ης Ιουνίου

eurokinissi

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Στις 6 Ιουνίου αποφασίζει η Διακομματική για το debate

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, η επόμενη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής που θα έχει ως βασικό θέμα συζήτησης τη διεξαγωγή του debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 6 Ιουνίου αντί της 1ης Ιουνίου, όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί.

Όπως είχε καταγραφεί, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διεξαχθούν δύο debate ξεχωριστά, με το δεύτερο να γίνεται ανάμεσα στις αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο γενικός Διευθυντής της ΝΔ, κ. Σμυρλής είπε πως θα τοποθετηθεί επί του θέματος την ερχόμενη Πέμπτη (σ.σ. η αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της Διακομματικής).

Το ΚΚΕ το απέρριψε λέγοντας πως θέλει ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως θέλει η Ένωση Συντακτών να λάβει μέρος, για την λήψη αποφάσεων, για τους όρους της τηλεμαχίας.

Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ