Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Κασιδιάρης (;) – Απορροφά τους “Έλληνες” το “ΕΑΝ” του πρώην αντεισαγγελέα ΑΠ Αναστάσιου Κανελλόπουλου

Ελιγμός-νομική ντρίμπλα από τον Κασιδιάρη λίγο πριν την συνεδρίαση του Αρείου Πάγου προκειμένου να υπερκεράσει το θεσμικό ανάχωμα που ορθώνει ο νέος νόμος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Κασιδιάρης (;) – Απορροφά τους “Έλληνες” το “ΕΑΝ” του πρώην αντεισαγγελέα ΑΠ Αναστάσιου Κανελλόπουλου (eurokinissi/ean.com.gr)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στο κόμμα “Έλληνες”, γνωστό ως “κόμμα Κασιδιάρη” ενόψει και της επίσημης προκήρυξης των εκλογών αύριο Σάββατο. Οι διεργασίες είναι πυρετώδεις καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr o κύβος ερρίφθη και όλα δείχνουν ότι ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος. 

Ο Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος εκλογές

eurokinissi

Ο Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος εκλογές: Το “ΕΑΝ” θα λειτουργήσει ως κόμμα-ομπρέλα του ακροδεξιού συνασπισμού. 

Αναμένεται μάλιστα να γίνουν ανακοινώσεις για το θέμα τις επόμενες ώρες, μένει να δούμε με ποιο τρόπο καθώς ήδη έχει εγερθεί θέμα για τα μηνύματα του κρατούμενου στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη όπως έγραψε το dikastiko.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου ο οποίος ήταν ο πρόεδρος του κόμματος “Έλληνες” η απόφαση για τη μη κάθοδο στις εκλογές του Ηλία Κασιδιάρη ελήφθη από τον ίδιο παρά το γεγονός ότι ο κύριος Κανελλόπουλος τον παρότρυνε σθεναρά για το αντίθετο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κόμμα “ΕΑΝ” θα απορροφήσει το κόμμα “Έλληνες” στο άρμα του οποίου θα ανέβουν και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί που προέρχονται ή έχουν αναφορές στον ακροδεξιό χώρο. Το “ΕΑΝ” δηλαδή θα λειτουργήσει ως κόμμα-ομπρέλα του ακροδεξιού συνασπισμού. 

Ο ελιγμός από τον Κασιδιάρη λίγο πριν την συνεδρίαση του Αρείου Πάγου ερμηνεύεται ως νομική ντρίμπλα προκειμένου να υπερκεράσει το θεσμικό ανάχωμα που ορθώνει ο νέος νόμος.

Ο Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος εκλογές

(eurokinissi)

Τι έγραφε το dikastiko.gr για το… plan B

Όπως χαρακτηριστικά έγραφε στις αρχές Απριλίου το dikastiko.gr που αποκάλυψε την ανάληψη της ηγεσίας του «κόμματος Κασιδιάρη» από τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου «ο κ. Κανελλόπουλος ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «Εάν…», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα». Μάλιστα δεν αποκλείεται εφόσον ο Άρειος Πάγος μπλοκάρει τη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη, να επανέλθει με την δική του πολιτική Κίνηση, χωρίς την υποψηφιότητα του εγκλείστου στον Κορυδαλλό στις εκλογές».

Είναι εξάλλου ενδεικτικό πως αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της «παμψηφεί» – όπως σημείωνε ο κ. Κανελλόπουλος – εκλογής του στην ηγεσία του κόμματος Έλληνες («κόμμα Κασιδιάρη»), ο πρώην αντεισαγγελέας είχε υπογραμμίσει σε δηλώσεις του στο dikastiko.gr ότι «το πρόγραμμα του ΕΑΝ θα αποτελεί το ευαγγέλιο του κόμματος».

Πραγματική ή “εικονική ηγεσία”

Ο κ. Κανελλόπουλος είχε ερωτηθεί από το dikastiko.gr και πώς θα παρακαμφθεί ο όρος περί πραγματικής ή “εικονικής ηγεσίας” προκειμένου να παρακαμφθούν οι προβλέψεις τελευταίου νόμου που ουσιαστικά επιχειρεί να μπλοκάρει την κάθοδο του κόμματος, ο πρώην ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός σχεδόν κάγχασε “έ όχι και αχυράνθρωπος ο Κανελλόπουλος. Όποιος με ξέρει δεν μπορεί ποτέ να το πει. Εξαρτάται για ποια προσωπικότητα μιλάς. Η διαδρομή μου μιλάει από μόνη της”.

Σε ανάλογες δηλώσεις προχώρησε προ εβδομάδων μιλώντας στο ΟΡΕΝ, επιμένοντας στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη. «(Ο Κασιδιάρης) θα είναι υποψήφιος στην Α΄Αθηνών. Περί αχυρανθρώπου, μακριά από μένα. Ένας αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την πορεία τη δική μου ουδέποτε είναι δυνατόν να είναι αχυράνθρωπος, όχι μόνο του κ. Κασιδιάρη, αλλά του οιουδήποτε», ισχυρίστηκε.

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος απαγορεύει τη συμμετοχή σε εκλογές σε κόμματα, ηγετικά στελέχη των οποίων έχουν καταδικαστεί ακόμη και πρωτόδικα για σοβαρά αδικήματα, ο κ. Κανελλόπουλος υποστήριζε ότι οι «Έλληνες» του Κασιδιάρη θα κατέλθουν κανονικά.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις μπορεί να μην υπάρξει αυτόνομη κάθοδος, ωστόσο οι «Έλληνες» θα βρίσκονται στην εκλογική μάχη ως συνεργαζόμενος πολιτικός σχηματισμός με την ενσωμάτωσή τους στο ΕΑΝ του κ. Κανελλόπουλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ