Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι συνδιασκέπτονται για “Επίκαιρα Ζητήματα Ποινικού Δικαίου” – ΒΙΝΤΕΟ

Η ημερίδα που διοργανώνει σήμερα Σάββατο ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και μεταδίδει το dikastiko.gr.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι συνδιασκέπτονται για “Επίκαιρα Ζητήματα Ποινικού Δικαίου” – ΒΙΝΤΕΟ ΔΣΠ-ΕΕΠ

Στο πλαίσιο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι οφείλουν διαρκώς να συνδιασκέπτονται, ώστε να αναδεικνύουν διατάξεις, ερμηνείες και διαδικασίες στο ποινικό δίκαιο που χρήζουν επανεκτίμησης και βελτίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων με θέμα «Επίκαιρα Ζητήματα Ποινικού Δικαίου» και μεταδίδεται ζωντανά από το dikastiko.gr.

Όπως αναφέρεται, σε κανένα άλλο πεδίο του δικαίου, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο στο ποινικό δίκαιο. Στο πλαίσιο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο νομικός κόσμος συνδιασκέπτεται διαρκώς προκειμένου να αναδεικνύει διατάξεις, ερμηνείες και διαδικασίες που χρήζουν επανεκτίμησης και βελτίωσης στο ποινικό δίκαιο.

Μία τέτοια διάσκεψη αποτελεί – στο πλαίσιο των Επιστημονικών Ημερίδων – αυτή που διοργανώνεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων.

επίκαιρα ζητήματα ποινικού δικαίου

Freepik

Η ημερίδα με θέμα “Επίκαιρα Ζητήματα Ποινικού Δικαίου” πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Συντακτικής Επιτροπής τού νομικού περιοδικού του Συλλόγου, “Πειραϊκή Νομολογία”, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο ΔΣΠ, Χρόνη Περιβολάρη.

Ειδικότερα, οι τρεις θεματικές ενότητες της ημερίδας αφορούν στους ποινικούς θεσμούς που εισήγαγε ο νέος Π.Κ., την έννοια της περιουσιακής βλάβης στον νέο Π.Κ. και την εφαρμογή του άρθρου 84 ΠΚ για τις ελαφρυντικές περιστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ημερίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη των καθηγητών Λάμπρου Μαργαρίτη και Στέφανου Παύλου, που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν ο Εισαγγελέας ΑΠ Ισίδωρος Ντογιάκος και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ενώ τις συνεδρίες θα συντονίσουν ο Καθηγητής Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος της ΕΕΠ, ο Ευάγγελος Καίσαρης, Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά και ο ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Γιαννίδης.

Ομιλητές θα είναι ο Εφέτης Αντώνης Αλαπάντας, οι Εισαγγελείς Μαρία Δάλλα και Δήμητρα Μερκούρη και οι Δικηγόροι Τάκης Καζής, Βασίλης Αρβανίτης, Στέφανος Φακής και ο Επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Ανδρουλάκης.

Παρεμβάσεις στα θέματα της Ημερίδας θα πραγματοποιήσουν οι Δικηγόροι Χρήστος Βρούστης, Σωτήρης Νίκας και Κώστας Λαμπράκης.

Τέλος, την επιστημονική επιμέλεια της Ημερίδας έχει ο Γιάννης Ηρειώτης, Αντιπρόεδρος της ΕΕΠ, ενώ την οργανωτική επιμέλεια η Ισμήνη Ζώρζου, Σύμβουλος ΔΣΠ.

Επικαιρα ζητήματα ποινικού δικαίου

ΔΣΠ-ΕΕΠ

Παρακολουθήστε ΕΔΩ το βίντεο της Ημερίδας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ