Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023

Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα – «Μαύρος» μήνας ο Νοέμβριος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα – «Μαύρος» μήνας ο Νοέμβριος FREEPIK

Θλίψη προκαλούν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στη χώρα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών της οργάνωσης «Κλίμακα», καθώς από την αρχή του έτους ο αριθμός τους ανέρχεται τουλάχιστον σε 530.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η οργάνωση, ο Νοέμβριος σημείωσε «μαύρο ρεκόρ», καταγράφοντας τον υψηλότερο αριθμό αυτοκτονιών, συγκριτικά με τα στοιχεία για τον ίδιο μήνα τα προηγούμενα χρόνια.

αυτοκτονίες το Νοέμβριο

«Κλίμακα»

Στην πλειοψηφία τους οι αυτόχειρες είναι άνδρες με ποσοστό 82% και ακολουθούν οι γυναίκες με ποσοστό 18%. Αναφορικά με το ηλικιακό φάσμα, στην πλειοψηφία τους οι αυτόχειρες συγκαταλέγονται στις ηλικίες 40-59 και έπονται οι ηλικίες 30-34 και 65-69.

αυτοκτονίες

«Κλίμακα»

Αυτοκτονίες: Πτώση από ύψος η πιο συχνή μέθοδος

Σύμφωνα με την οργάνωση «Κλίμακα», το Νοέμβριο η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας ήταν η πτώση, με ποσοστό 23%, ενώ ακολουθούν ο απαγχονισμός και ο αυτοπυροβολισμός.

Αυτοκτονίες: Κρήτη και Πελοπόννησος στην κορυφή της μαύρης λίστας

Σε επίπεδο γεωγραφικών περιφερειών, ο μεγαλύτερος αριθμός αυτοκτονιών έλαβε χώρα στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ οι περισσότερες αυτοχειρίες συνέβησαν εντός της οικείας τα ξημερώματα.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου που έχουν καταγραφεί, από την αρχή του έτους, τουλάχιστον 18 θάνατοι έχουν σημειωθεί σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας και πιο συγκεκριμένα, 10 σε καταστήματα κράτησης, 8 εντός μονάδων Υγείας και 2 εντός στρατοπέδων.

Σημειώνεται τέλος, πως ο καταγεγραμμένος αριθμός των αποπειρών αυτοκτονίας δεν αντιπροσωπεύει τις συνολικές διαστάσεις του ζητήματος, καθώς υπολογίζεται ότι για κάθε αυτοκτονία σημειώνονται τουλάχιστον 15 με 25 μη θανατηφόρες απόπειρες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ