Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Ειδικό Δικαστήριο: “Η CCC υπαναχώρησε από τη συμφωνία και γιατί η τότε κυβέρνηση δεν της πέρασε μια τροπολογία που ήθελε” κατέθεσε ο Κ. Τόμπρας

Για τα “παιδιά” του Μαξίμου που αναφερόταν ο Καλογρίτσας, κατέθεσε επίσης ο Κ. Τόμπρας. Συντελεστές της συμφωνίας για τις τηλεοπτικές άδειες που τελικά ναυάγησε ήταν ο Νίκος Παππάς, ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο Σάμερ Χούρι της CCC, είπε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο: “Η CCC υπαναχώρησε από τη συμφωνία και γιατί η τότε κυβέρνηση δεν της πέρασε μια τροπολογία που ήθελε” κατέθεσε ο Κ. Τόμπρας eurokinissi

Απαντήσεις στις ερωτήσεις της Πρόεδρου και των συνηγόρων των κατηγορουμένων έδωσε σήμερα ο Κυριάκος Τόμπρας, στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών με κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Σχετικά με το ποια ήταν τα «παιδιά» του Μαξίμου, τα οποία σύμφωνα με το μάρτυρα επικαλούνταν συχνά ο Χρήστος Καλογρίτσας, ανάφερε ότι ήταν περίπου δέκα, μεταξύ των οποίων «ο Αλέξης μου, ο Νίκος μου και ο Κώστας μου».

Κατά το μάρτυρα, συντελεστές της συμφωνίας για τις τηλεοπτικές άδειες που τελικά ναυάγησε ήταν Νίκος Παππάς, ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο Σάμερ Χούρι της CCC. «Η τότε κυβέρνηση έβαλε μπροστά τον Καλογρίτσα γιατί είχε λευκό αριστερό μητρώο, ήταν ο μόνος που του είχαν εμπιστοσύνη, λόγω των αριστερών καταβολών του».

Σε ερώτηση της Προέδρου του Δικαστηρίου, ο κ. Τόμπρας απάντησε ότι η εταιρεία CCC των αδελφών Χούρι υπαναχώρησε καθώς, αφενός κατάλαβε ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε πλέον την στήριξη της κυβέρνησης και αφετέρου είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να περάσει μια τροπολογία την οποία μάλιστα είχε έτοιμη μαζί με την αιτιολογική έκθεσή της, κίνηση όμως που δεν έγινε.

Ειδικό δικαστήριο για τηλεοπτικές άδειες

eurokinissi

Ειδικό Δικαστήριο: Ερωτήσεις

Κατά την διάρκεια εξέτασης του μάρτυρα, ερωτήσεις υπέβαλε και ο κατηγορούμενος Χρήστος Καλογρίτσας, που ήταν παρών στο δικαστήριο.

Καλογρίτσας: Καμία καταγγελία δεν έκανα ποτέ και σιώπησα. Δε μίλησα σε κανέναν. Όταν ήρθε μια ψευδής διαιτητική απόφαση υποχρεώθηκα να απαντήσω σε αυτούς. Υπέφερα και το κράτησα για τον εαυτό μου. Συμφωνείτε μαζί μου σε αυτό;

Μάρτυρας: Έτσι είναι.

Καλογρίτσας: Ό,τι υπέστην, υπέστην. Και να πέθαινα θα πέθαινα. Δυστυχώς έβαζα το κόμμα μου μπροστά. Ό,τι είχα και δεν είχα και θεωρώ ότι στο ΚΚΕ ήμουν ο ένας μετά το Χαρίλαο. Όταν έλεγα «παιδιά»… κάποια στιγμή είχα πει: «Αλέξη και πέντε τετραετίες να κάνεις πρωθυπουργός, μεγαλύτερη ιστορία από μένα δε θα γράψεις».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ