Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Δικαστική απόφαση – σταθμός: Έχασε την επιμέλεια του 11χρονου γιου της γιατί δεν είχε εμβολιαστεί – BINTEO

Απαγορεύτηκε σε μητέρα να έρχεται σε επαφή με το παιδί της μέχρι να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Λόγους προστασίας του ανήλικου επικαλέστηκε ο δικαστής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστική απόφαση – σταθμός: Έχασε την επιμέλεια του 11χρονου γιου της γιατί δεν είχε εμβολιαστεί – BINTEO

Μετά το διαζύγιο τους πριν από επτά χρόνια, οι δύο γονείς απέκτησαν την κοινή επιμέλεια του 11χρονου γιου τους. Περί τα μέσα Αυγούστου πέρασαν από μία ακροαματική διαδικασία προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια θέματα, που αφορούσαν τα έξοδα και την εν γένει στήριξη του παιδιού.

Μόνον που ο δικαστής έβαλε άλλες προτεραιότητες. Όπως αναφέρεται ένα από τα βασικά ερωτήματα που έθεσε στη μητέρα του 11χρονου ήταν κατά πόσο είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Η ίδια δήλωσε πως εξεπλάγην από το ερώτημα, καθώς η διαδικασία δεν είχε σχέση με αυτό.  Έχασε την επιμέλεια του 11χρονου γιου της γιατί δεν είχε εμβολιαστεί

Απάντησε, πάντως, στο δικαστή πως δεν είχε εμβολιαστεί. «Είχα ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα εμβόλια στο παρελθόν και ο γιατρός μου, μου συνέστησε να μην εμβολιαστώ. Υπήρχε κίνδυνος για επιπτώσεις» αναφέρει. Μετά την απάντηση για μη εμβολιασμό της, ήρθε όμως η αναπάντεχη – όπως υποστηρίζεται από την πλευρά της μητέρας – απόφαση του δικαστηρίου.

Ο δικαστής της αφαίρεσε προσωρινά την επιμέλεια και όλα τα δικαιώματα επαφής με το γιο της μέχρι να προχωρήσει σε εμβολιασμό. Κι έτσι η επιμέλεια του παιδιού ανατέθηκε αποκλειστικά στον πατέρα, ο οποίος είχε κάνει το εμβόλιο. Η υπόθεση της μητέρας από το Ιλινόις των ΗΠΑ πυροδότησε έντονες αντιπαραθέσεις και συζήτηση για το θέμα του εμβολιασμού.

 Έχασε την επιμέλεια του 11χρονου γιου της γιατί δεν είχε εμβολιαστεί

Το δικαστήριο υπερέβη τις εξουσίες

Η μητέρα Rebecca Firlit χαρακτήρισε λάθος την απόφαση του δικαστή του Σικάγο καθώς χωρίζει οικογένειες και άσκησε έφεση. «Νομίζω ότι δεν είναι προς το συμφέρον του γιου μου να είναι μακριά από τη μητέρα του» δήλωσε. Μετά την απόφαση επικοινωνεί με το γιο της μόνο μέσω τηλεφώνου και βιντεοκλήσεων. Η ίδια ανέφερε πως ο γιος της «κλαίει, του λείπω, του στέλνω συνέχεια πακέτα με διάφορα πράγματα». Δίκη: Έχασε την επιμέλεια του 11χρονου γιου της γιατί δεν είχε εμβολιαστεί

«Το δικαστήριο υπερέβη σαφώς τις εξουσίες του» υπήρξε η αντίδραση της συνηγόρου της 39χρονης μητέρας, Annette Fernholz, η οποία επεσήμανε και το γεγονός πως ούτε ο ίδιος ο πατέρας έφερε το ζήτημα του εμβολιασμού στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας.

Η εξέλιξη προκάλεσε εξάλλου ακόμη και την έκπληξη από την πλευρά του πατέρα, Matthew Duiven. Ο δικηγόρος του Jeffery M. Leving είπε ότι δεν περίμενε από τον δικαστή να ρωτήσει για εμβολιασμούς ή να αλλάξει τη ρύθμιση επιμέλειας. Αλλά ανέφερε ότι υποστηρίζει την απόφαση του δικαστή. «Υπάρχουν παιδιά που έχουν πεθάνει εξαιτίας του covid. Νομίζω ότι κάθε παιδί πρέπει να είναι ασφαλές. Και συμφωνώ ότι η μητέρα πρέπει να εμβολιαστεί» πρόσθεσε.  Έχασε την επιμέλεια του 11χρονου γιου της γιατί δεν είχε εμβολιαστεί

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο δικαστής του Σικάγο, ο οποίος και σε άλλες υποθέσεις έχει αναδείξει το θέμα του εμβολιασμού, φέρεται να ανακάλεσε την απόφαση απαγόρευσης να έρχεται σε επαφή η μητέρα με το γιο της.

Πηγή: legalnews24.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ