Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Όχι” του Δικαστηρίου στα αιτήματα αναστολής ποινής – “Δολοφόνος είσαι” ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα κατά Λαγού – ΦΩΤΟ

Για απόφαση, προϊόν εντολών έφτασε να κάνει λόγο ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: “Όχι” του Δικαστηρίου στα αιτήματα αναστολής ποινής – “Δολοφόνος είσαι” ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα κατά Λαγού – ΦΩΤΟ eurokinissi

Απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα αιτήματα αναστολής της ποινής των τεσσάρων καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό μελών της Χρυσής Αυγής. Στο άκουσμα της απόφασης ο Γιάννης Λαγός ξέσπασε… σε χειροκροτήματα.

Δίκη Χρυσής Αυγής

EUROKINISSI

Αντίστοιχα αιτήματα είχαν υποβάλλει εκτός από τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, και ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Σημειώνεται, ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απόρριψη των αιτημάτων, απόφαση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Δολοφόνος είσαι” ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα κατά Λαγού

«Μετά από 3 χρόνια φυλακής που έχω εκτίσει, για την οποία πιστεύω ότι είμαι μέσα παντελώς άδικα. Αυτή η υπόθεση δεν ξεκίνησε πριν δυο μήνες και μπορεί ένα δικαστήριο να έβγαλε εσφαλμένη απόφαση. Ήταν απόφαση προϊόν εντολών. Υπάρχει βίντεο με το γραμματέα τότε της κυβέρνησης ή ηχητικό με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολές, τότε λυπάμαι αλλά εγώ μέχρι τα 40 μου δεν είχα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Ποια είναι η δικαιοσύνη που βλέπουμε να εφαρμόζεται;» ανέφερε ο Γιάννης Λαγός πριν την έκδοση απόφασης του δικαστηρίου και συμπλήρωσε ότι δεν ήταν ύποπτος φυγής ποτέ.

«Δολοφόνος είσαι!» φώναξε η Μάγδα Φύσσα.

Δίκη Χρυσής Αυγής

eurokinissi

Το αίτημα αναβολής του Μιχαλολιάκου

Το Δικαστήριο θα κληθεί όπως έγραψε το dikastiko.gr να αποφανθεί και επί του αιτήματος του καταδικασθέντος ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου για αναβολή της δίκης.

Στην υποβολή του αιτήματος αναβολής είχε προχωρήσει μέσω του συνηγόρου του ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρης Παπαδέλλης σημείωσε πως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με κόβιντ επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται!», ανάφερε ο κ. Παπαδέλλης κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δικαστηρίου.

Το Δικαστήριο αναμένεται να προχωρήσει και στο διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης σε κατηγορούμενους που εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο, αλλά και στη νομιμοποίηση της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν 54 κατηγορούμενοι, με τους 50 εξ αυτών να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Οι μάρτυρες κατηγορίας φτάνουν τους 146, ενώ πρώτοι στον κατάλογο είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ