Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Δίκη Φιλιππίδη: “Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις” κατέθεσε η Λένα Δροσάκη για την εμπειρία της όταν έδινε εξετάσεις – “Μου άνοιξε την πόρτα γυμνός” είπε στέλεχος καναλιού

Τι ανέφερε η Λένα Δροσάκη, μία από τις καταγγέλλουσες σε βάρος του ηθοποιού. Τον γνώρισε – όπως είπε - ως φοιτήτρια σε θεατρική σχολή στα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς, όπου του έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Φιλιππίδη: “Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις” κατέθεσε η Λένα Δροσάκη για την εμπειρία της όταν έδινε εξετάσεις – “Μου άνοιξε την πόρτα γυμνός” είπε στέλεχος καναλιού eurokinissi
Με την κατάθεση στελέχους του Ant1, αλλά και της ηθοποιού Λένας Δροσάκη συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Πρώτη κατέθεσε μια γυναίκα που εργάζεται στο διοικητικό τμήμα του Ant1, η οποία γνώρισε τον κατηγορούμενο το 2016 όταν συνεργάστηκε στο σόου «your face sounds familiar» και υποστήριξε πως την παρενοχλούσε.
«Σηκώθηκε από την καρέκλα του και άρχισε να φωνάζει μπροστά σε όλο τον κόσμο. Μας είπε «με κάνετε ρεζίλι, με ξευτιλίζετε, μου στέλνει μηνύματα η γυναίκα μου και ο Κιμούλης (…) Αργότερα μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να πάω στο καμαρίνι του. Ζήτησα από συναδέλφους να πάνε και να καθίσουν σε διπλανό καμαρίνι. Χτύπησα την πόρτα, την άνοιξε. Κάλυπτε το σώμα του με αυτή, έβγαλε μόνο το κεφάλι του. Μου είπε «πέρνα». Φορούσε μια λευκή μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός. Κλείδωσε την πόρτα. Τα έχασα όταν τον είδα γυμνό. Τον πλησίασα και του είπα «τι κάνεις ρε μ….;». Και τότε μου είπε: «πάρτον στο στόμα σου». Τον έσπρωξα, γύρισα το κλειδί και έφυγα τρέχοντας. Μαζί με τους συναδέλφους που ήταν στο διπλανό καμαρίνι πήγαμε τρέχοντας στο παρκινγκ».
Η μάρτυρας ανέφερε ότι ενημέρωσε αμέσως τον προϊστάμενο της Τζώνη Καλημέρη αλλά και τον ιδιοκτήτη του καναλιού Θοδωρή Κυριακού. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της, θυμήθηκε και περιστατικό κατά το οποίο ο Πέτρος Φιλιππίδης της είχε κάνει βιντεοκλήση και από τη μέση και κάτω ήταν γυμνός και άγγιζε το μόριο του. Κάποια χρόνια αργότερα, ο κατηγορούμενος άρχισε και πάλι να της τηλεφωνεί και να της ζητά να συναντηθούν γιατί ήταν ανάγκη.
«Μου ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και μου είπε ότι έχει ανάγκη για δουλειά. Του είπα πως δε μπορώ να ξεχάσω το περιστατικό του 2016 αλλά επειδή όπως τον είδα, τον λυπήθηκα, του ανέφερα ότι θα ενημερώσω τον διευθυντή μου και ότι δεν ήταν όλο αυτό στο χέρι μου. Μου είπε χαρακτηριστικά πως «ένας ηθοποιός όπως εγώ δεν είναι δυνατόν να μην παίζει στις Άγριες Μέλισσες»».
Η απόφαση να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ήρθε μετά τις καταγγελίες των ηθοποιών. Μάλιστα, εκ των υστέρων η ίδια έμαθε πως «σε διάφορα τηλέφωνα που έκαναν μετά οι δημοσιογράφοι του σταθμού στην κ. Νίνου εκείνη τους έλεγε «δεν θα σας μιλήσω γιατί εκεί μέσα έχετε ένα φίδι κολοβό». Την ρώταγαν ποιο είναι το φίδι το κολοβό και εκείνη τους έλεγε «μια κοκκινομάλλα που πήγε να μας κλείσει το σπίτι». Εγώ είμαι η κοκκινομάλλα στο σταθμό».
Δίκη Φιλιππίδη

eurokinissi

Μετά την κατάθεσή της, ο συνήγορος του κατηγορουμένου Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε να κληθεί ο Τζώνη Καλημέρης για να καταθέσει σχετικά με τα όσα είπε η μάρτυρας. «Είναι ένα σενάριο από τον ίδιο συγγραφέα, κομμάτια του πηγαίνουν στους μάρτυρες και στις καταγγέλλουσες, υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, ενώ ο κ. Μίντζιας δήλωσε ότι συναινεί στο αίτημα και το επεκτείνει ζητώντας να κλητευθεί και ο Θοδωρής Κυριακού.
Σε ερωτήσεις που δέχτηκε η μαρτυρας σχετικά με κλήσεις προς τον κατηγορούμενο για να βρεθούν κάποιους μήνες αργότερα στην Επίδαυρο, εκείνη υποστήριξε ότι το έκανε έπειτα από παράκληση φίλης της που ήθελε να τον γνωρίσει. «Απ’ ότι θυμάμαι του έστειλα ένα μήνυμα δεν έστειλα 15, η φίλη μου είπε τρεις – τέσσερις φορές «κάλεσε τον Πέτρο να γελάσουμε». Μετά από τρεις φορές που μου το ζήτησε του έστειλα αυτό το μήνυμα».

Δίκη Φιλιππίδη: Τι είπε η Λένα Δροσάκη

Με δυσκολία ξεκίνησε την κατάθεση της η Λένα Δροσάκη, που συχνά ξεσπούσε σε λυγμούς λόγω της φόρτισής της. Η καταξιωμένη ηθοποιός γνώρισε τον κατηγορούμενο ως φοιτήτρια σε θεατρική σχολή στα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς, όπου του έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της.
«Ξεκίνησε κάποια επικοινωνία, μου έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή στα τηλέφωνα κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος αυνανίζονταν.  Ρώταγα «ποιος είναι, ποιος είναι» και μου απαντούσε «έχω κα@@@@, θέλω να σε χ@@@@@. Ρώταγα ποιος είναι και έλεγε ο Πέτρος. Του έλεγα κ. Φιλιππίδη σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: «Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις». Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη την στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει  προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές, εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σα να μου λέει «στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μη περάσεις». Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα».
Δίκη Φιλιππίδη

eurokinissi

Αναφερόμενη στη συμμετοχή της σε παράσταση που ανέβαζε το 2018 η Κάτια Δανδουλάκη υποστήριξε ότι προσπάθησε να το αποφύγει, αλλά όταν η πρώτη της είπε ότι ο Φιλιππιδης μόνο θα σκηνοθετεί, δέχτηκε. «Της είπα ωραία διότι αν παίζει εγώ δεν θα είμαι. Εκείνη μου είπε μην ανησυχείς «θα είσαι υπό την προστασία μου». Και έτσι λοιπόν έγινε το να είμαι σε αυτή τη παράσταση και ξεκίνησαν οι πρόβες. Όμως υπήρχε ένα εκρηκτικό κλίμα όταν ο κατηγορούμενος με έβλεπε να συνομιλώ με άλλους συναδέλφους μου. Μετά η πρόβα δεν θα ήταν εύκολη θα υπήρχαν εντάσεις. Δε ξέρω γιατί τα έκανε όλα αυτά, αν γέλαγα εγώ μαζί με κάποιον συνάδελφό μου είχε μια τρομερή έκρηξη, άρχισε να προσβάλλει, αδιανόητες καταστάσεις. Του μίλησα και του ζήτησα σεβασμό. Το τι άκουσα και δεν άκουσα δε λέγεται. Μου έλεγε να φύγω και ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά. Σε ένα διάλλειμα πήγε στην γραμματέα του και φώναζε «ποιος είναι ο Θεός εδώ»; «Εγώ» απαντούσε. Ενημέρωσα την κ. Δανδουλάκη ότι θα φύγω δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι και εκείνη μου είπε μας είπε δεν θα φύγετε εσείς δεν κάνατε τίποτα».
Η κατάθεση της Λένας Δροσάκη θα συνεχιστεί αύριο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ