Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Σε λυγμούς ξέσπασε η 21χρονη μετά τη συμπληρωματική κατάθεση για το βιασμό της – Η ώρα της απολογίας του κατηγορούμενου

Έκλεισε ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων στη δίκη του προπονητή που κατηγορείται για το βιασμό της τότε 12χρονης αθλήτριας του. Η αποχώρηση Μαντά με διαμαρτυρίες για τα σχόλια εξέτασης φερόμενων θυμάτων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Σε λυγμούς ξέσπασε η 21χρονη μετά τη συμπληρωματική κατάθεση για το βιασμό της – Η ώρα της απολογίας του κατηγορούμενου eurokinissi

Στη συνεδρίαση της Τρίτης, το θύμα κλήθηκε να καταθέσει συμπληρωματικά κεκλεισμένων των θυρών. Η 21χρονη Αμαλία κατέθετε επί δυο περίπου ώρες, ενώ φέρεται να ρωτήθηκε εκ νέου για το σκέλος της καταγγελίας που αφορά στο βιασμό, αδίκημα το οποίο αρνείται ο κατηγορούμενος προπονητής ιστιοπλοΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε ξανά η περιγραφή του βιασμού από την καταγγέλλουσα, καθώς για τα άλλα δύο κακουργήματα (αποπλάνηση και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια) ο κατηγορούμενος τα έχει ομολογήσει. Με το τέλος της κατάθεσης της, η νεαρή κοπέλα ξέσπασε σε λυγμούς βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Στη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν και δυο μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου, οι οποίοι διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού, όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος.

«Ενημερώθηκα από τις ειδήσεις για την ύπαρξη καταγγελίας. Ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψη μου κάτι σχετικό, ούτε είχε υπάρξει ενημέρωση για τους λόγους απομάκρυνσης του προπονητή. Τους είχα δει να κάνουν βόλτα στην παραλία. Είχαν σχέση, κυκλοφορούσαν σαν ζευγαράκι» είπε ο πρώην γραμματέας του ΔΣ, προκαλώντας το αίτημα του εισαγγελέα για κατ’αντιπαράσταση εξέταση του με τον πατέρα της καταγγέλλουσας.

eurokinissi

Η σχέση πεθερού- γαμπρού και η απομάκρυνση του προπονητή

Μάρτυρας: Με κάλεσαν τηλεφωνικά και μου είπαν ότι ο προπονητής πρέπει να φύγει γιατί κάτι έγινε με τον πατέρα της καταγγέλλουσας. Στις φήμες στηριζόμενος θεώρησα ότι υπήρξε ζήτημα στη σχέση πεθερού – γαμπρού και δεν ρώτησα λεπτομέρειες.

Εισαγγελέας: Πως επιτρέψατε όλοι να φύγει ένας τόσο καλός προπονητής;

Μάρτυρας: Αφού ήταν ιδιαίτερες οι σχέσεις…

Εισαγγελέας: Επαναλαμβάνετε ότι ήταν ενήμεροι μέσω άλλου μέλους και από συμβούλιο;

Πατέρας: Ναι. Ήταν όλοι τους ενήμεροι, από τον Τ. αρχικά και μια εβδομάδα μετά στο συμβούλιο.

Μάρτυρας: Όχι δεν ισχύει και υπάρχει βιβλίο καταγραφής. Το διοικητικό συμβούλιο έγινε για την έλευση νέου προπονητή.

Πρόεδρος: Μήπως σας είπε τότε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι. Ουδέποτε ενημερωθήκαμε.

Εισαγγελέας: Άρα προκύπτει από τα έγγραφα αν έγινε συμβούλιο…

Πατέρας: Καμία φορά το έφερνε το βιβλίο καταγραφής, άλλοτε έγραφε σε χαρτιά… γενικά ήταν ανοργάνωτος… όταν ήταν νηφάλιος..

Εισαγγελέας: Ε τώρα το χαλάτε όμως…

Προπονητής ιστιοπλοΐας

eurokinissi

Διαμαρτυρία Μαντά: Ανεπίτρεπτα τα σχόλια για εξόντωση θυμάτων βιασμού

Λίγο πριν την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από την αίθουσα ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου Θεόδωρος Μαντάς. Ο δικηγόρος προχώρησε σε δήλωση στρεφόμενος κατά μη διαπιστευμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «το δικαστήριο εξοντώνει τα θύματα του βιασμού» καθώς και ότι «η υπεράσπιση έχει τη συνήθη επιθετική και απαξιωτική στάση προς την καταγγέλουσα».

Μάλιστα, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα αυτά τα σχόλια, που προσβάλλουν τη στάση του στην παρούσα δίκη, σημειώνοντας: «Η υπεράσπιση για και ακόμη φορά συναινεί και στηρίζει το αίτημα της πλευράς της παριστάμενης προς υποστήριξη της κατηγορίας έτσι ώστε η δίκη ως προς την συμπληρωματική κατάθεση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ο εκ των συνηγόρων Θ. Μαντας για την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του και της διαδρομής του, θα αποχωρήσει από τη δίκη καθόλη τη διάρκεια της κατάθεσης της καταγγέλλουσας για να μην ξαναδώ τα αίσχη στο διαδίκτυο. Θα οριστικοποιήσω στα επόμενα στάδια της δίκης αν θα αποχωρήσω οριστικά από τη διαδικασία ή όχι».

Η νέα συνεδρίαση έχει οριστεί την Πέμπτη, όπου αναμένεται η απολογία του κατηγορουμένου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ