Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021

Δίκη “ψευτογιατρού”: Κανονικά η διαδικασία παρά την απουσία του – “Επέλεξε να μην εκπροσωπείται” είπε ο εισαγγελέας

Απέρριψαν δικαστές και ένορκοι τα αιτήματα αναβολής και διακοπής της δίκης. «Δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο» ανέφερε ο εισαγγελέας για τη μη εξουσιοδότηση των δικηγόρων του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη “ψευτογιατρού”: Κανονικά η διαδικασία παρά την απουσία του – “Επέλεξε να μην εκπροσωπείται” είπε ο εισαγγελέας

Δίκη “ψευτογιατρού”: Στην απόφαση να συνεχιστεί κανονικά η δίκη παρά την απουσία του κατηγορουμένου και την αδυναμία παροχής εξουσιοδότησης στους δικηγόρους του αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο «ψευτογιατρός» παραμένει νοσηλευόμενος στον Ευαγγελισμό και δεν έχει στείλει εξουσιοδότηση στο δικηγόρο του, ωστόσο δικαστές και ένορκοι απέρριψαν τα αιτήματα αναβολής και διακοπής της δίκης.

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας της έδρας: «Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορούμενου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο.

Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει κόβιντ είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση.

Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου».

Η διαδικασία συνεχίζεται με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Υπενθυμίζεται πως το 18μηνο της προσωρινής κράτησης λήγει στις 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Δίκη ψευτογιατρού

Δίκη “ψευτογιατρού”: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια

Όπως έγραφε το dikastiko.gr τα χρονικά περιθώρια ήταν εξαρχής ασφυκτικά και πλέον μετά και τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν το ενδεχόμενο αποφυλάκισης γίνεται όλο και πιο ορατό.

Σημειώνεται ότι ο «ψευτογιατρός» κατηγορείται για 12 περιπτώσεις θανάτων ασθενών και 14 απόπειρες ανρθωποκτονίας, ενώ στο εδώλιο κάθονται άλλοι 16 κατηγορούμενοι νάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός. Δίκη ψευτογιατρού

Στη δίκη αναμένεται να καταθέσουν περίπου 60 μάρτυρες, θύματα ή συγγενείς θυμάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ