Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021

Δίκη “ψευτογιατρού”: Νοσεί με κορονοϊό λένε οι δικηγόροι του – Υποστηρίζεται με οξυγόνο παρότι εμβολιασμένος

Προσκόμιση πιστοποιητικού νόσησης ζητά το Δικαστήριο. Αντιδράσεις από την πολιτική αγωγή για τις καθυστερήσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη “ψευτογιατρού”: Νοσεί με κορονοϊό λένε οι δικηγόροι του – Υποστηρίζεται με οξυγόνο παρότι εμβολιασμένος

Δίκη “ψευτογιατρού”: Διεκόπη για τις 3 το μεσημέρι, η δίκη του «ψευτογιατρού», χωρίς να ξεκινήσει η ουσιαστική ακροαματική διαδικασία όπου προβλεπόταν η κατάθεση θυμάτων και συγγενών τους. Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου ανέφεραν πως μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στον «Ευαγγελισμό», αφού νοσεί από κορονοιό και βρίσκεται σε οξυγόνο.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος» τόνισαν οι δικηγόροι του ψευτογιατρού. «Το αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη» τόνισαν. Δίκη ψευτογιατρού

Ωστόσο, στο δικαστήριο δεν έχει προσκομισθεί πιστοποιητικό νόσησης COVID, με αποτέλεσμα η έδρα να διακόψει προκειμένου το νοσοκομείο να απαντήσει για το θέμα και στη συνέχεια να αποφασιστεί πώς και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Η διακοπή και το αίτημα των δικηγόρων του κατηγορούμενου πυροδότησε την αντίδραση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής. «Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του, το πιστοποιητικό» υπογράμμισε ο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Δημήτρης Κουσιουρής.

Δυσφορία και παράπονα υπήρξαν και για την χωρητικότητα της αίθουσας που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μίας δίκης με 17 κατηγορούμενους. «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παραβιάζουμε το νόμο, δεν επιτρέπονται σε μία δικαστική αίθουσα πάνω από 30 άτομα, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» είπαν οι δικηγόροι.

Τι μετέδιδε το dikastiko.gr νωρίτερα

Δίκη “ψευτογιατρού”: Με τις καταθέσεις θυμάτων και συγγενών τους θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία για τη δράση του ψευτογιατρού γνωστού ως Dr Kontos. Ο ίδιος, πάντως, όπως και στην πρώτη συνεδρίαση δεν παραβρίσκεται στο Δικαστήριο ισχυριζόμενος πως νοσεί με κορονοϊό, χωρίς ωστόσο να έχει προσκομιστεί κάποιο σχετικό έγγραφο.

Λόγω της στάσης εργασίας, που έχουν προκηρύξει οι δικαστικοί υπάλληλοι, η διαδικασία ενδέχεται να μην ξεκινήσει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η δίκη θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου, καθώς λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του ψευτογιατρού και ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, εάν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει καταδικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα ο κατηγορούμενος έχει παραπεμφθεί σε δίκη για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ στο εδώλιο κάθονται μαζί του άλλοι 16 κατηγορούμενοι ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός. Δίκη ψευτογιατρού

Δίκη “ψευτογιατρού”: Ώρα καταθέσεων των θυμάτων και συγγενών τους – Ζητούν δικαίωση

Όπως αποτυπώθηκε και κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας από θύματα και συγγενείς θυμάτων του Dr Kontos, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Ευελπίδων και τώρα θα καταθέσουν, αυτό που επιζητούν είναι δικαίωση.

Αυτό είχε αναφέρει και ο συνήγορος των οικογενειών που συγκλόνισαν με την πρόσφατη επιστολή τους μετά την απώλεια των παιδιών τους, του 16χρονου Θεοδόση και της 14χρονης Δέσποινας, Δημήτρης Κουσιουρής. “Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτής θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση” επεσήμαινε. Δίκη "ψευτογιατρού"

Χαρακτηριστικές υπήρξαν οι δηλώσεις και άλλων θυμάτων και συγγενών. “Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι μαντζούνια παραισθησιογόνα. Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17.000, του είχα δώσει τις 6.000 και άλλες 2.000 χιλιάδες για έξοδα” είχε πει έξω από το δικαστήριο ένα από τα θύματα.

Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς…” τόνιζε ο γιος ενός άλλους θύματος. Δίκη ψευτογιατρού

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας σημείωνε ότι “οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς”.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, είχαν επίσης υποβληθεί αιτήματα για αλλαγή δικαστικής αίθουσας, καθώς η συγκεκριμένη δεν μπορεί να χωρέσει όλους τους παράγοντες της δίκης. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που υποβλήθηκαν φαίνεται πως δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί μεγαλύτερη αίθουσα κι έτσι οι επόμενες δικάσιμοι έχουν οριστεί για την ίδια μικρής χωρητικότητας αίθουσα.

ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ