Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Δίκη-βιτριόλι: Έφτασαν στο δικαστήριο Ιωάννα και Έφη – Το “ραντεβού” της κατηγορούμενης με την εισαγγελική πρόταση – BINTEO – ΦΩΤΟ

Καθοριστική για την 36χρονη Έφη είναι η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, καθώς από την πρόταση του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη θα διαφανεί η ποινική αντιμετώπισή της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη-βιτριόλι: Έφτασαν στο δικαστήριο Ιωάννα και Έφη – Το “ραντεβού” της κατηγορούμενης με την εισαγγελική πρόταση – BINTEO – ΦΩΤΟ dikastiko

Δίκη βιτριόλι: Έφτασαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τόσο η Ιωάννα Παλιοσπύρου, όσο και η κατηγορούμενη Έφη.

Για ακόμη μια μέρα η Ιωάννα έφτασε συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της ενώ η για ακόμη μια μέρα η Έφη δεν είπε κουβέντα στους δημοσιογράφους.

Δίκη βιτριόλι Δίκη βιτριόλι

Τι μετέδιδε νωρίτερα το dikastiko.gr

Δίκη Βιτριόλι: Καθοριστική για την 36χρονη Έφη είναι η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, καθώς από την πρόταση του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη θα διαφανεί η ποινική αντιμετώπισή της.

Μετά από πέντε συνεδριάσεις, όπου κατατέθηκαν από μάρτυρες γιατρούς, ιατροδικαστές, ψυχολόγους και φίλους της Ιωάννας οι συγκλονιστικές περιγραφές για όσα έζησε από τη στιγμή της επίθεσης και μετά, η σημερινή συνεδρίαση θα καταδείξει ποιο θα είναι το μέλλον της Έφης.

Από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστή η πρόθεση της κατηγορούμενης για μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, γεγονός που θα οδηγήσει και σε μετριασμό της ποινής της.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δικαστηρίου και λίγο πριν την έναρξη της απολογίας της κατηγορούμενης ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου υπέβαλλε γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για τη μετατροπή της κατηγορίας. Δίκη για βιτριόλι

Η σημερινή αγόρευση του εισαγγελέα θα δώσει απάντηση στο αίτημα αυτό και στο κατηγορητήριο, βάσει του οποίου θα κληθεί να αποφασίσει το Δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση η ενοχή της 36χρονης θεωρείται βέβαιη, ενώ και από την προηγούμενη διαδικασία στο ακροατήριο, ο εισαγγελέας είχε εμφανιστεί να μην πείθεται από τις απαντήσεις της κατηγορούμενης και υπήρξε ιδιαίτερα πιεστικός.

Επέμεινε στο σημείο που η Έφη ισχυρίστηκε πως όλα έγιναν για τον 40χρονο «μήλον της έριδος» και την ρώτησε κατ’ επανάληψη εάν αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που την οδήγησε στην επίθεση. «Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος. Μόνο αυτό είναι. Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν» ανέφερε η κατηγορούμενη.

Σε άλλο σημείο της απολογίας της, ο εισαγγελέας υπήρξε ιδιαίτερα επίμονος σχετικά με τον τρόπο που επέλεξε να χρησιμοποιήσει το βιτριόλι και τον τρόπο ανεύρεσής του. Υπενθυμίζεται πως η 36χρονη ανέφερε ότι πήρε την ιδέα από κάποιο ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση.

Όταν, όμως, ο εισαγγελέας τη ρώτησε για το εάν την προβλημάτισε το γεγονός πως δεν ήταν εύκολη η προμήθειά του, η κατηγορούμενη περιορίστηκε να πει πως «θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο».

Ο εισαγγελέας, μάλιστα, συνέχισε και ρώτησε την Έφη αν διάβασε τις αντενδείξεις. «Είδατε τη νεκροκεφαλή;» της είπε. «Είδα μόνο ένα Χ, αλλά δεν κοίταξα τι γράφει. Έγραφε ότι γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ» υπήρξε η αφοπλιστική απάντησή της, ενώ φάνηκε κατηγορηματική πως η συσκευασία δεν είχε νεκροκεφαλή. Δίκη για βιτριόλι

Δίκη για βιτριόλι: Δικηγόρος Ιωάννας: Περιμένει απόφαση δικαίωσης για να αντιμετωπίσει τα δικά της ισόβια

Η στάση της Ιωάννης από την πρώτη στιγμή υπήρξε ξεκάθαρη. Ζητούσε να μάθει το «γιατί» κάτι για το οποίο όπως η ίδια είπε μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης συνεδρίασης του Δικαστηρίου δεν πήρε απάντηση. «Δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση. Όσα ισχυρίστηκε η κατηγορημένη καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας. Ακόμη και όταν ο πρόεδρος  της έδειξε τις φωτογραφίες μου με τα χειρουργεία και με όλα όσα έχω τραβήξει εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη» είχε τονίσει η Ιωάννα.

«Αν όχι αύριο, στην επόμενη δικάσιμο, υποθέτω ότι θα τελειώσει αυτή η δίκη και θα επέλθει η κάθαρση για όλη αυτή την ιστορία» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής.

«Δεν έχει μείνει σε κάποιον αμφιβολία ότι η Ιωάννα ζει από θαύμα. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην της απόφασης ανθρωποκτονίας θα είναι άδικη. Ευελπιστώ ότι το δικαστήριο θα επιβάλλει την ποινή που αρμόζει στην δράστιδα, κυρίως θα δημιουργηθεί νομολογία» δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής για την Έφη. Δίκη για βιτριόλι

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση όπου εκτός από την αγόρευση του εισαγγελέα αναμένονται και οι αγορεύσεις των συνηγόρων ο κ. Αλεξανδρής τόνισε πώς παρόμοια υπόθεση -ως προς την έκταση- παγκοσμίως υπήρξε μόνο μια φορά στην Αγγλία. Και εκεί, όπως είπε, αντιμετωπίστηκε ως ανθρωποκτονία.

«Με την απόφαση αυτή που θα βγει θα πρέπει να αποφευχθούν τυχόν μιμητές. Ελπίζω ότι θα αντιμετωπιστεί στη σωστή της διάσταση», επισήμανε ο δικηγόρος προσθέτοντας ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου περιμένει τη δικαίωσή της: «Γνωρίζει κυριολεκτικά ότι ζει από θαύμα. Περιμένει μια ποινή που θα μπορέσει να της επιτρέψει, με λιγότερο άγχος, να αντιμετωπίσει τα ισόβια τα δικά της».

BINTEO: ANT1/MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ