Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021

Δίκη-βιτριόλι, η πρόταση του εισαγγελέα: Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη

Απέρριψε τον ισχυρισμό για μετατροπή της ποινής σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. «Θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε» ανέφερε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη-βιτριόλι, η πρόταση του εισαγγελέα: Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη

Δίκη βιτριόλι: Την ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας ζήτησε ο εισαγγελέας

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανο το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε.

Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελεσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόδου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Δίκη βιτριόλι

Δίκη-βιτριόλι, η αγόρευση του εισαγγελέα: Απεργάστηκε σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι, έτρεφε αισθήματα μίσους για την Ιωάννα

Δίκη βιτριόλι: Ξεκίνησε η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη για την πρόταση του σχετικά με την ποινική αντιμετώπιση της 36χρονης κατηγορούμενης. Ο εισαγγελέας άρχισε την αγόρευση με νομική ανάλυση των άρθρων που αφορούν στην υπόθεση. Αναλύοντας τα πραγματικά περιστατικά σημείωσε:

Για τη σχέση μεταξύ κατηγορούμενης και θύματος ο εισαγγελέας περιέγραψε ότι κατάγονται από την ίδια περιοχή χωρίς να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα την εξαδέλφη του θύματος. δίκη βιτριόλι δίκη βιτριόλι

Σχετικά με τη σχέση της με τον 40χρονο ανέφερε ότι η κατηγορούμενη διατηρούσε σχέση ελεύθερη μαζί του και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με το Νωντα. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο». Η Ιωαννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Νώντας δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα» είπε ο εισαγγελέας. δίκη βιτριόλι

Και συνέχισε λέγοντας ότι «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον 40χρονο, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. «Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».

Ο εισαγγελέας συνεχίζει αυτή την ώρα να περιγράφει τα πραγματικά περιστατικά, εξηγώντας ότι δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί το πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι και το εάν υπήρχαν συνεργοί. «Το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το γεγονός για το εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρό».

Τι μετέδιδε το dikastiko.gr νωρίτερα

Δίκη βιτριόλι: Έφτασαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τόσο η Ιωάννα Παλιοσπύρου, όσο και η κατηγορούμενη Έφη.

Για ακόμη μια μέρα η Ιωάννα έφτασε συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της ενώ η για ακόμη μια μέρα η Έφη δεν είπε κουβέντα στους δημοσιογράφους.

Δίκη βιτριόλι Δίκη βιτριόλι

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ